Siste helga før sommerferien er for 11. gang satt av film, musikk, scenekunst og litteratur. Den brede arenaen er som før. Men løs ikke billett og gå fram i blinde, for det er gjort endringer.

– Vi jobber med å få til en enda bedre festivalfølelse, det gjør vi ved å samle oss mer på og rundt Rådhusplassen, sier Stine Haugen, ny leder for Volumfestivalen. Men ukjent med Volum er hun ikke, i fire år har hun vært musikkansvarlig.

LES OGSÅ:

Elverumsingen er akkurat ferdig med bachelor i kultur og ledelse på BI, og får praktisert utdanninga si under Volumfestivalen. Nå gleder hun seg til kulturfestival med bred forankring i Hedmark.

– Vi har kunstutstilling på Nysted, som før, men nytt er at vi også har utstilling på Tunet, Galleri T. Film blir vist i Festsalen og på kinoen, mens scenekunst er på Ungdommens Hus. Det er nytt. Musikk kan oppleves i Elvarheimparken, på Sound Garden, i Festsalen, på Elvarheim og ute på Rådhusplassen. Der får vi en egen musikkscene, en trailer, som vi kaller Revehiet, sier Stine.

LES OGSÅ: Trysling satser som soloartist (+)

Her vil det nye konseptet Sofaprat foregå, der artister forteller om sine erfaringer.

– Jeg er veldig stolt av filmprogrammet vårt, det er knallsterkt. Martin Høgberget har gjort en god jobb og laget en miks av kortfilm, trailere og intervjuer.

Nytt er også radiobio. Radioprogram som spilles av mens bilder vises. Sven Arild Storberget har laget radiodokumentar med Frida Ånnevik og Hans Normann Dahl, Angerknuta heter den.

LES OGSÅ: Andreas Westhagen tar over Coverstafettpinnen på Volum (Ø+)

60 frivillige hjelper til på festivalen. Kun et par vakter står uten folk. Så om noen melder seg, er det ennå ikke for sent. 174 utøvere innen forskjellige uttrykk deltar, og publikum kan oppleve kunst og kultur laget av hedmarkinger på 49 show. I tillegg er det sju boder på markedet.  Festivalen varer fra torsdag til søndag, med mest trøkk fredag og lørdag. På kveldstid vil Rådhusplassen bli stengt av for å få til et tettere festivalsted.