Da elverums egne popidoler, Team Me, inntok Elvarheimsparken fredag kveld, var det full kok blant publikum.

Både gammel og ung koste seg i den flotte sommerkvelden da volumet ble skrudd opp til uante høyder og vibrasjonene spredde seg i feststemte tilhørere.

Men det var faktisk blikk stille fra Team Me to ganger i løpet av forestillingen.

SE OGSÅ: Fredagens høydepunkt i Elvarheimsparken

To strømbrudd, det ene midt i en heftig allsang, gjorde sitt til at konsertens varighet ble lenger enn planlagt. Men de to ufrivillige pausene gjorde lite for et feststemt publikum.

Det var første gang siden 2011 at

spilte på Volumfestivalen, og det var helt tydelig et etterlengtet gjensyn for bandets mange tilhengere.

Før Marius Drogås Hagen i Team Me takket for at de fikk komme tilbake til hjembyen og ikke minst til Volumfestivalen, hadde bandet Sherpa, med elverumsingen Babak Ziai som vokalist, kjørt i gang fredagskvelden.

LES OGSÅ: – Lørdagen var høydepunktet

Lavt volum

Om det fredag kveld var de mer voksne sin store kveld, var lørdagen dagen for alle aldersgrupper, med et betydelig lavere volum enn kvelden før.

Lavt Volum var et gratis festivalprogram for hele familien med interaksjonsteater, kunstpark og konsert med Bonanza Kids.

Helge Langerud Heikkilä og Kari Schulstad Wasa, som begge har begge bodd i Elverum og studert ved drama- og teaterkommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus. sto bak arrangementet.

LES OGSÅ: – Jeg ønsker å bli fotograf

Et fengende interaksjonsteater, der Kong Elg tok deg ned til det store eiketreet i den dype Volumskogen. Der møttes også Ræven og de andre dyrene.

Så var det duket for Bonanza Kidz, en interaktiv musikalsk reise gjennom hele Nepal reisen gikk til Katmandu og opp til toppen av verdens høyeste fjell for å lete den avskyelige snømannen Yeti.

Hallingkast

På Rådhusplassen inntok tryslingen Martin Myhr den asfalterte danseplassen sammen med gode hjelpere fra Hedmark Juniorspellemannslag og Hedmark Juniordanselag.

Etter at de hadde vist hva de kunne, var det duket for en real halling av Myhr, der han fikk uventet «konkurranse» om å være sprekest av Simon Løvald og Nikolai Bo Fisher.

Volumfestivalen fortsetter for full musikk, og dans, og lørdag var det på Rådhusplassen det formelig kokte når trysling og hallingkonge Martin Myhr fikk folket med seg i fengende polka-rytmer.

SE FILM:

– Dette er hardt for en gammel mann, sa Martin Myhr før han heseblesende kastet seg i bilen for å rekke Fløterfestivalen i Osen det nye hallingkast ble gjennomført.

Men før Martin Myhr forlot Volumfestivalen for denne gang fikk han også tilskuerne engasjert i en «alldans» der det formelig tok av i sommervarmen. Og at dans er noe publikum kan, fikk vi et godt bevis på.