Gå til sidens hovedinnhold

Kulturkort for ungdom også i 2021 – men bare i Hedmark

Fylkestinget i Innlandet fylkeskommune har vedtatt at kulturkortet for ungdom skal videreføres også i 2021, men bare i Hedmark.

Kulturkortordningen ble etablert i gamle Hedmark fylkeskommune som et tilbud til ungdom mellom 13 og 21 år. Kortet gir rabatt på ulike kulturarrangementer. Oppland fylkeskommune hadde ikke denne ordningen. Etter at de to fylkeskommunene ble slått sammen til Innlandet fylkeskommune har ordningen fortsatt – men bare i Hedmark. Alle ungdommer i Innlandet kan få kortet, men det gjelder kun på aktiviteter i Hedmark.

Sånn blir det i 2021 også.

Fylkesrådmannen hadde kulturkortet på kuttlista si, noe som skulle gi en årlig besparelse på 1,1 millioner kroner. Kuttet ble ikke vedtatt. Ap og Sp sørget for å finne penger til ordningen også i 2021, men altså bare i Hedmark.

– Vi bruker en million kroner, som var avsatt til store arrangementer. Det er riktig at ordningen bare videreføres i Hedmark i 2021, men kulturutvalget skal jobbe med en sak som ser på en videre satsing i hele Innlandet, opplyser Kjerstin G. Lundgård (Ap), som leder kulturutvalget i Innlandet fylkeskommune.

Les også

Kulturkortet for ungdom på fylkesrådmannens kuttliste

Kommentarer til denne saken