Folldal får toppkarakter fra Riksantivaren

BLANT LANDETS BESTE: Noen av ildsjelene som  bidrar til å ta vare på Vassaga i Folldal som et kulturminne. Fra venstre: Tor Stenersen, Odd Uglem, Jostein Moseng, Per Arne Pedersen og Åge Enget.

BLANT LANDETS BESTE: Noen av ildsjelene som bidrar til å ta vare på Vassaga i Folldal som et kulturminne. Fra venstre: Tor Stenersen, Odd Uglem, Jostein Moseng, Per Arne Pedersen og Åge Enget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Folldal er på lista over 15 kommuner som får toppkarakter fra Riksantikvaren for sitt arbeid med kulturminner.

DEL

Riksantikvaren har rangert kulturminnearbeidet i alle norske kommuner ut fra tall fra kommunenes rapportering i KOSTRA (Kommune-stat-rapportering hos Statistisk sentralbyrå). Det er fjerde gang Riksantikvaren rangerer kommunenes kulturminnearbeid.

Rangeringen av de 15 beste kommunene er foretatt på bakgrunn av hvilke kommuner som skårer høyest på spørsmål om kompetanse, gode oversikter, planer og penger til kulturminner.

– I år er de mange kommuner som har forbedret sine resultater og klarer til topps i rangeringen. Vi gratulerer disse, og oppfordrer dem til å fortsette det gode arbeidet, sier riksantikvar Jørn Holme.

Røros er den eneste andre kommunen i Fjellregionen som er med på Topp 15-lista.

Artikkeltags