Matkroken Hernes flyttet i oktober i fjor inn i lokalene etter Joker Hernes, som hadde stått tomme siden sommeren 2012. Nå er det gått fem måneder.

– Det startet greit, men siden har det gått litt sakte, konstaterer daglig leder Ghulam Abbas.

– Men det tar litt tid når folk skal venne seg til nye handlevaner. Jeg tror nok at det går bra, men at det vil ta litt tid, smiler han.

Hyggelige hernesinger

Omsetningen er ikke helt der man forventet. Samtidig har bygdefolket i Hernes tatt godt imot Abbas og kollegene Babar og Ajmal Khan. De to er brødre av Amjad Khan, som eier butikken og driftsselskapet Hernes Matsenter AS.

– Folk i bygda er kjempehyggelige, og vi føler at vi er tatt godt imot. Og vi har fått god kontakt med veldig mange av kundene våre, sier Abbas.

Mens kollegene nå bor i Elverum, pendler den nybakte pappaen daglig Oslo-Hernes.

– Det er lang veg, og jeg merker at jeg blir litt sliten. I tillegg gråter babyen en del om natta. Men det er slik det er. Det viktige nå er å få butikken opp og gå, slik at alle blir fornøyde.

Mest småhandling

Abbas konstaterer at det er tøft å drive en nærbutikk på bygda.

– De fleste kundene våre bor i området her, i tillegg til dem som kjører forbi til og fra jobb. Det er mest småhandel.

– Forventet dere mer storhandel enn det er blitt?

– Vi hadde regnet med at det skulle være litt mer, ja. Vi må jo få butikken til å gå rundt. Og vi trodde at søndagen skulle være bedre. Søndag er en god dag for butikker i Oslo. Og slik jeg har skjønt det, er det bare én søndagsbutikk til i Elverum. Men kanskje søndagen er mer hellig her på bygda, og at folk vil slappe litt mer av? spør han.

Åpent i påsken

Butikken er så liten at den klassifiseres som såkalt Brustad-bu. Derfor kan Abbas og de andre ha åpent på søndager. De skal også ha åpent hele påsken.

– Jeg regner med at mange kommer til området i påsken, og håper at noen av disse kommer innom, smiler Abbas.