Rykende fersk kunst

GLASSKUNSTNERE: Kjersti Rahbek Hvamb (til venstre) fra Bærum og Marit Hjorth Høivik fra Elverum stiller ut glasskunst på Galleri Nysted.

GLASSKUNSTNERE: Kjersti Rahbek Hvamb (til venstre) fra Bærum og Marit Hjorth Høivik fra Elverum stiller ut glasskunst på Galleri Nysted. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag åpnet Elverum kunstforening en glassutstilling. Ettermiddagen før gikk strømmen i Elverum. Da hadde Marit Hjorth Høivik glass i ovnen.

DEL

– Det var litt dårlig stemning en stund, innrømmer Marit Hjorth Høivik. Ektemannen Hans Olavs smil tyder på at det var en ganske mild beskrivelse.

Glass brennes ved meget høy varme. Så skal det avkjøles sakte. Et plutselig strømbrudd, som hele 10.000 opplevde på det meste, kan påvirke avkjølingsprosessen.

– Det er under avkjølingen at glass kan sprekke, så det var fryktelig spennende, sier Marit.

Men det gikk bra. På Nysted skinner det i store blå fat, i små fat, noen til bruk, andre til ren og skjær nytelse, i rom etter rom. Hun har levert en stor produksjon av vakker glasskunst til glede for elverumsingene.

Ennå er ikke Marit hovedutstiller. Det er bæringen Kjersti Rahbek Hvamb, født på Kongsberg. Hun maler på baksiden av pleksiplater, tynne lag, der det nederste laget er det vi ser. Hun skaper kosmiske bilder med riss av dyr som hund og rein, eller mennesker. Mann – og kvinneskikkelser. Kunstverkene hennes er fulle av friske farger, der vi kan ane landskap.

Utstillingen står til 21. mai.

Artikkeltags