Stiller ut glassblåserkunst i Milano

PÅ KUNST- OG DESIGNUTSTILLING: Kari Mølstad fra Rena skal stille ut "Peak" i Milano.

PÅ KUNST- OG DESIGNUTSTILLING: Kari Mølstad fra Rena skal stille ut "Peak" i Milano. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kari Mølstad (39) fra Rena er glassblåser bosatt på Lillehammer. Nå skal kunsten hennes stilles ut på en av verdens fremste design- og møbelmesser i Milano.

DEL

Det er over 20 år siden Kari Mølstad bodde på Rena. Men opplevelsen av skog og natur er med henne. Og bekreftes der hun bor nå, på Lillehammer. Her driver hun et glassblåserverksted, Hett Glass, sammen med flere. Hun har mange utstillinger bak seg, i år skal hun stilles ut på Tolga i juni, i Kunstbanken på Hamar og Østlandsutstillingen.

Men først skal hun til Milano med vaseskulpturene «Peak». Dette er beskrevet som en familie med glassbeholdere, inspirert fra Karis oppvekst på Rena.

Hva er det du inspireres av?

– Til det jeg har laget til Milano har jeg vært inspirert av trær, tretopper og treskjæring. Jeg oversetter det jeg ser, eller strukturene av det jeg ser. «Peak» er en topp, den har en tretopp-form. Men glasset er ikke glatt, men har mange små flater. Slik som spikkearbeider, forteller Kari.

Hun er ellers inspirert av natur og særlig vann. Glass og vann har mye til felles. Brukstingene hun lager er mugger, vinglass, ølglass, vannglass, vaser og skåler. Hun lager også unike ting, som er mer skulpturer.

Hvordan arbeider du?

– Jeg gjør alt sjøl. Først lager jeg en skisse, så blåser jeg, deretter sliper og sandblåser, og polerer til slutt. Det er en lang prosess som krever mye arbeid i alle ledd.

Det var rundt hundre kunstnere og designere som søkte om å få plass i den norske avdelingen på utstillingen «Everything is Connected» under Milano Design Week. Den er også kjent som Salone del Mobile. Kari er en av de 30 som fikk plass. Utstillingen åpner onsdag 5. april og står til 9. april. Den kommer til Oslo 30. august, på Oslo Design Fair.

– For meg betyr dette profilering. Det er vanskelig å nå ut sjøl, man må ha et apparat rundt. Det er proffe arrangører som formidler, det merkes. Å få stille ut i utlandet blir responsen også mer direkte, sier Kari Mølstad.

Artikkeltags