I fjor lokket de flere hundre kunstelskere til Julussdalen – lørdag braker det løs igjen

NY SESONG: Lørdag gjenåpner Robert Khoury (til venstre) og Trond Einar Solberg Indsetviken kunst- og kultursenteret sitt i Julussdalen.

NY SESONG: Lørdag gjenåpner Robert Khoury (til venstre) og Trond Einar Solberg Indsetviken kunst- og kultursenteret sitt i Julussdalen. Foto:

– Det er litt skummelt, for i fjor var vi jo nyhetens interesse, medgir Trond Einar Solberg Indsetviken på Natthagen i Julussdalen i Elverum.

DEL

Sammen med Robert Khoury eier og driver Trond Einar kunst- og kulturstedet Natthagen på småbruket Nedre Lindberget i Julussdalen. I fjor hadde de sin første sesong, og fikk overveldende respons og over 500 besøkende i løpet av den første måneden.

Lørdag starter en ny sesong, og duoen innrømmer at de er spente på besøket nå når det hele har fått gå seg til.

– Samtidig har vi fått mange henvendelser og spørsmål om når vi åpner. Og vi har fått elleve gruppebestillinger allerede. Da tenker vi at det ikke bare handler om nyhetens interesse. Så forventningene er på topp, smiler Trond Einar.

Natthagen byr på det samme som i fjor, pluss litt nytt: Kafé, kunst- og museumsutstillinger og ulike småbutikker.

Tekstilkunst av rendølen Tone Hellerud blir å se i museumsavdelingen hele sesongen, mens fjøsgalleriet er fylt av akvareller signert vestlendingen Odd Melseth.

Under åpningen i fjor var tunet fylt av besøkende, og totalt 200 var innom i løpet av den første helga.

– Vi regner ikke med at det kommer riktig så mange i år, men håper jo at det kommer mange. For det er så innmari trivelig!

Artikkeltags