I høst er Trond Einar og Robert reisende i kunst og kultur

VISER FRAM BOKA: Trond Einar Solberg Indsetviken lanserte tvebandboka si i sommer. Robert Khoury (bak) har tatt bildene i boka.

VISER FRAM BOKA: Trond Einar Solberg Indsetviken lanserte tvebandboka si i sommer. Robert Khoury (bak) har tatt bildene i boka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Alvdal, Litauen, Rena, Nordhordland og Helgøya: Julussdalens egne kunstambassadører har en uvanlig travel høst.

DEL

Sesongen er over på Natthagen, som er Trond Einar Solberg Indsetvikens og Robert Khourys eget kunst- og kultursenter i Julussdalen i Elverum. Duoen har likevel mye å henge fingrene i.

De siste ukene har de presentert boka «En fargerik tvebandstrikker og hans venner» i Alvdal og under Ullveka 2018 ved Hillesvåg Ullvarefabrikk nord for Bergen, deltatt på en åpen husflidsdag på Rena, og representert Norge under akvarellutstillingen Baltic Bridges Biennial i Kaunas i Litauen. Et nytt kunstforedrag står dessuten for tur på Helgøya, blant mye annet.

– Det har vært begivenhetsrike dager, konstaterer Trond Einar, i kunstkretser også kjent som TrondE.

Det er fjerde gang akvarellkunstneren deltar på utstillingen i Kaunas, der han er en av få nordmenn og alene om å ha fått diplom to ganger. I år ble han dessuten invitert til å holde en masterclass.

– Da har du en forelesning om et gitt tema, som du tror er av interesse for andre kunstnere eller hvem det måtte være som er til stede, smiler TrondE. Temaet hans var kreativ tenkning.

I KAUNAS: TrondE er representert i Baltic Bridges med arbeidet «Imagination of Winter». Samlet er de tre akvarellene 154 centimeter brede og nesten 70 centimeter høye.

I KAUNAS: TrondE er representert i Baltic Bridges med arbeidet «Imagination of Winter». Samlet er de tre akvarellene 154 centimeter brede og nesten 70 centimeter høye.

Vel hjemme fra Litauen gikk altså turen til Hillesvåg-fabrikken. Invitasjonen kom fordi ull herfra går igjen i tvebandboka som ble lansert i sommer. Og vestlendingene tok vel imot både strikketeknikken fra Østerdalen og de to kunst- og husflidsambassadørene.

– Det var så artig! Og det kom vanvittig mye folk. Jeg tror det var 50–60 personer, jeg. Og til og med noen menn. Alle var så begeistret, og syntes det var artig at vi hadde reist nesten fra Sverige for å komme dit, oppsummerer en entusiastisk Trond Einar Solberg Indsetviken.

Artikkeltags