Kunstnerisk omfavnelse på Nysted

SKULPTUR: Kirsten Kokkin stiller ut i Elverum Kunstforening med skulpturer.

SKULPTUR: Kirsten Kokkin stiller ut i Elverum Kunstforening med skulpturer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag åpner Elverum Kunstforening på Nysted en utstilling med figurative skulpturer og lyriske malerier.

DEL

Jonny Andvik er maler, Kirsten Kokkin skulptør. Det er første gang de stiller ut sammen, og det skjer i Elverum Kunstforening. Begge kunstnerne er meget sterke i sine respektive medier og uttrykk.

Jonny Andvik er lyrisk og sikker i sin tolking av motivene i sine malerier. Han har vært student i England, og malt i Odd Nerdrums atelier, arbeidet med Kjell Aukrust, og har drevet sin egen skole med undervisning i maleri og grafikk.

– Bildene mine er det jeg kaller et ordløst språk. Fokus i min motivkrets er ikke alltid like åpenbar. For meg betyr de mye, for andre kan det bare dreie seg om noe vakkert å se på. Motivene har alltid noe i seg som jeg har et følelsesmessig forhold til. Det kan ligge i lag, dreier seg ofte om minner eller spor av noe vi mennesker har påført naturen. Ikke i en helt klar kontekst alltid, men i antydninger, sier Andvik til Østlendingen.

Kirsten Kokkin er en figurativ skulptør som har virket både i Norge og USA. Hun har en lang rekke store monumenter bak seg, med byster og skulpturer av flere kjente mennesker. Blant annet av HKH Dronning Sonja i Slottsparken som ble avduket på Dronningens 80 års dag 4 juli 2017. Hun har også laget et Monument i Slottsparken av HKH Kronprinsesse Martha.

Utstillingen åpnes av kultursjef Line M. Rustad, musikk av Magnus K. Olsen, og den står til 23. september.

Artikkeltags