Rørende avskjed i Løten

PÅ FLYTTEFOT: Robert Khoury (til venstre) og Trond Einar Solberg Indsetviken tar Natthagen med seg til småbruket i Julussdalen.

PÅ FLYTTEFOT: Robert Khoury (til venstre) og Trond Einar Solberg Indsetviken tar Natthagen med seg til småbruket i Julussdalen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Duoen bak Natthagen galleri fikk takk og fine ord med seg på reisen fra Løten til Julussdalen.

DEL

Lørdag var det trekning i Natthagens venners medlemslotteri for 2016. Det foregikk på Løten bibliotek, etter at Robert Khoury og Trond Einar Solberg Indsetviken flyttet Natthagen galleri ut av det gamle Veensbakeriet i høst. Planen er å gjenåpne galleriet hjemme på småbruket Nedre Lindberget i Julussdalen i Elverum i 2018.

I tillegg til trekningen, ble samlingen lørdag et takk og farvel fra lokalsamfunnet i Løten. Ordfører Bente Elin Lilleøkseth holdt en varm tale til kunstparet, og slo fast at Natthagen har vært en institusjon siden 2003.

– Dere har åpnet øynene våre for kunsten. Og dere skal ikke se bort fra at flere av oss kan finne fram til nye Natthagen på Nedre Lindberget i Julussdalen, sa Lilleøkseth i den følelsesladde avskjedstalen sin. Også biskop Solveig Fiske hilste paret med en personlig tale. Video av begge talene er publisert på Natthagens Facebook-side.

I helga ble det ellers kjent at Trond Einar Solberg Indsetviken er klar for utstillingen «7th Mixed Media Exhibition» på Lessedra Gallery i Sofia i Bulgaria. 177 kunstnere fra 43 land deltar, skriver han på sin egen Facebook-side. Selv er han representert med tre små collager. Utstillingen åpner 15 desember.

LES OGSÅ:

Artikkeltags