- Det har oppstått en feil i det elektriske nettet som har ført til avbrudd i strømforsyningen i/på Botnan, Lunheim, Vollan, Asplund, Kamstein, Kvikne, Storåsen, Støa, Bubakk, Sottdalen, Kleppo. Feilsøk pågår, melder Tensio på sine nettsider.

Strømbruddet skal ha oppstått like før kl. 03 i natt og 766 kunder er berørt.

Feilen er ennå ikke rettet i 11-tiden torsdag.

- Strømbruddet oppstod i 3-tiden i natt. Opprinnelig var 834 kunder uten strøm, men vi har fått koblet inn noen berørte kunder. Vi har funnet en feil på høyspentlinja, men det viser seg at det er en feil til. Vi har mye mannskap som leter etter feilen, men det er utfordrende i et ulendt terreng. Vi jobber så godt vi kan, sier kommunikasjonsrådgiver i Tensio, Ole Marius Ingvaldsen til Arbeidets Rett.

Det er fortsatt usikkert når strømmen er tilbake i bygda.

- Vi har satt kl. 13 som et antatt tidspunkt, men det er ingen garanti. Det kan ta både lengre og kortere tid, sier Ingvaldsen.

Han opplyser at berørte kunder er varslet med SMS.

Arbeidets Rett får opplyst at Kvikne skole er stengt som følge av strømbruddet.

Telenor: – To basestasjoner berørt

Flere innbyggere skal ha mistet mobildekningen i flere områder. Telenor sier ovenfor Arbeidets Rett at to basestasjoner i området er berørt av strømstansen.

– Noen vil kunne oppleve manglende eller redusert mobildekning, men vi har andre basestasjoner i området slit at om man da er i et område uten dekning vil du da prøve å bli koblet basestasjoner i drift. Det skjer automatisk på mobilen, sier pressekontakt Anders Krokan.

– Så når strømmen kommer tilbake, vil også mobildekningen komme tilbake?

– Det er riktig med mindre det har skjedd noe uforutsette ting med stasjonen.

Saken oppdateres