(Hamar Dagblad)

– Etter flere år hvor pressen rapporterer om at svært få av artistene som står på scenen om sommeren, er kvinner, velger altså «Allsang på Tjuvholmen» å gå motsatt vei, sier primus motor og fast allsangarrangør, Bernt Torp.

Oppstarten er onsdag 3. juli. Da står Mocci Ryen på scenen. Kjent for Grand Prix-deltakelse og lokal jazzmusiker.

Onsdag 10. juli står hele Norges dansebanddronning, Anne Nørdsti, på scenen sammen med allsangbandet.

Onsdag 17. juli er et mezzosopranen Marianne Beate Kiellands tyr. Hun har blant annet fått Nordlysprisen og ble nominert til Gramm for «Best Vocal Performance».

Onsdag 24. juli er det Mirjam Johanne Omdals tur. Hun er kjent for The Voice-deltakelse i 2017 og for å være D-Sounds nye vokalist.

Og onsdag 31. juli skal Ragnhild Sigland være gjesteartisten. Hun er mest kjent som vokalist i gothmetal-bandet Theatre of Tragedy.

I tillegg er Karoline Amb fast pianist i allsangensemblet på niende året.

Foruten Amb skal de faste musikerne være Bernt Torp på vokal og akustisk gitar og Ola Dahl på bass og vokal. Bjørn Thommassen og Vidar Tyriberget vil steppe inn som vikarer.

Allsang på Tjuvholmen feiret i fjor sitt 10 års jubileum.

– Det har vært både menn og kvinner hver sommer, men også hos oss har det vært en overvekt av mannlige artister. Grunnen er at det i proff/semiproff-segmentet er vanskeligere å finne kvinner enn menn. Særlig når man skal ha tilknytning til Innlandet i tillegg, sier Torp.

«Allsang på Tjuvholmen» satser på lokale artister.

– Innlandet har så mange flotte artistkvinner, og de fleste har også gjestet oss tidligere.