Kvitter seg med omstridt plastplen ved svømmehallen i Elverum

BYTTES UT: Nå blir plastplenen ved svømmehallen i Elverum byttet ut med naturgress.

BYTTES UT: Nå blir plastplenen ved svømmehallen i Elverum byttet ut med naturgress. Foto:

Den omstridte plastplenen ved svømmehallen var et prøveprosjekt for å redusere driftsutgiftene, men nå er det slutt. Elverum kommune kvitter seg med plastplenen og sår naturgress i stedet.

DEL

Det var i formannskapet 22. april at Gjermund Gjestvang (MDG) rettet søkelyset mot plastplenen mellom Elverum svømmehall og Eivind Torps veg.

– Det tar seg dårlig ut å ha plastgress der i en tid hvor vi er opptatt av å begrense miljøforurensning av plast, påpekte Gjestvang, som ga klart uttrykk for at plastplenen burde fjernes.

Rådmann Kristian Trengereid svarte da at tidligere kommunestyrerepresentant Martin Løken (MDG) hadde reist samme spørsmål tidlig i forrige kommunestyreperiode, men at det ikke kom noen oppfølging fra politisk hold om å fjerne plastgresset.

I formannskapet 6. mai kom rådmannen med ny informasjon. For det første korrigerte han opplysningen om at det var Martin Løken som hadde tatt opp plastplen-problemet i forrige kommunestyreperiode.

– Det var Ingrid Hvidsten Gabrielsen fra SV som stilte spørsmål om plastplenen i mai 2018, opplyste Trengereid.

Han sa videre at plastplenen var et prøveprosjekt inspirert av andre kommuner i et forsøk på å redusere kommunens driftskostnader. Det ble ikke noen stor suksess, og nå skal plastgresset bli erstattet av en naturplen, noe Gjermund Gjestvang i MDG sier seg godt fornøyd med.

Artikkeltags