Brødrene Jan og Thorleif Bølla og Bjørg Risberg var selvsagt på plass da Opplev Kynna ble innviet denne helga. Til og med værgudene smilte etter hvert etter en litt skummel start på morgenen. Men sola strålte da startskuddet gikk.

De tre har i årevis vært sentrale i det meste som har foregått i grenda på Våler Finnskog. Det har vært fester på Kynnbrua, langrenn, Risberget rundt, padling på Kynna, fiske og mye, mye mer.

Et eventyr

Nå er det jobbet i noen år med prosjektet Opplev Kynna, der blant annet «ulvepenger» har vært brukt til arbeidet med å legge til rette for aktivitetshelga og turisme ellers. Og om forhåpentligvis får en fortsettelse i årene framover.

Om det ikke blir like mange aktiviteter hver dag gjennom sommeren, så ligger området der som et eldorado som kan brukes når man vil med padling, sykling, fisking og mye annet.

– Det er et eventyr at man har fått i stand dette. Måtte det bare fortsette slik, sier Thorleif Bølla og Bjørg Risberg, ekteparet som lever og ånder for grenda i øst.

Full fart

Kulturpadling var en mulighet da det hele startet lørdag. Mange var også ute på Kynna og padlet forbi flere stasjoner oppover elva. Det første man kom til at spennende ting på land like ved vann var trioen Lasse Johansen, Sigbjørn Rundberget og Kåre Erling Fjell med gitar, trekkspill og sang.

De tre ledet også an i allsangen på Kynnbrua lørdag kveld.

Ellers var det mulighet til sykkelturer, fisking, lek av forskjellige slag for de minste, servering, ja, i hele tatt noen for enhver og mulighet til å tilbringe det meste av helga i Kynna-området.

Villmarksleir var det fra lørdag til søndag der Finnskogen Adventure satte opp en leir med tretelt og hengekøyer der man kunne overnatte og få en skikkelig smakebit av villmarksliv.