Lager hjelpeteam for bedrifter: – Mange bedrifter er allerede i en kritisk situasjon

LEDER ARBEIDET: Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon leder et hjelpeteam som skal bistå bedriftene i Nord-Østerdalen i forbindelse med koronakrisen.

LEDER ARBEIDET: Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon leder et hjelpeteam som skal bistå bedriftene i Nord-Østerdalen i forbindelse med koronakrisen. Foto:

Bedrifter i Tolga, Os, Tynset, Alvdal, Folldal og Rendalen får nå kostnadsfri hjelp til å løse akutte utfordringer og planlegge utviklingstiltak.

DEL

Tilbudet kommer i kjølvannet av arbeidet som er gjennomført med to spørreundersøkelser og direkte kontakt med flere hundre bedrifter i kommunene i forbindelse med koronakrisen.

Folldal har fått ringehjelp til å følge opp bedrifter

– Vi ser at bedriftene har et stort behov for bistand i en vanskelig tid på grunn av koronaviruset, sier regionrådgiver Rune Jørgensen og avdelingsleder Mali Hagen Røe i Klosser Innovasjon på Tynset i en pressemelding onsdag 8. april.

Hjelpeteamet som er satt sammen består av ti medarbeidere fra Klosser Innovasjon, Rørosregionen Næringshage og Rådhuset Vingelen, som alle tre er engasjert av Regionrådet for Fjellregionen.

Slik påvirkes bedriftene i Nord-Østerdal av koronakrisen: – Over 50 prosent har permittert ansatte

Jørgensen er opptatt av at bedriftene blir kjent med tilbudet raskt, slik at de kan ta kontakt for bistand.

En viktig rolle for hjelpeteamet blir å veilede bedriftene slik at de kan kontakte de riktige instansene for å løse sine utfordringer og finne aktuelle støtteordninger.

Jørgensen og Røe mener det er flott at de kan følge opp samarbeidet de siste ukene og få et lag på plass så raskt.

– Det er viktig å understreke at dette teamet kan bistå bedriftene i å finne løsninger på sine utfordringer. Bedrifter må selv forberede seg, og få fram nødvendig informasjon fra regnskapsfører og snakke med banken sin, sier de to.

– Kritisk situasjon

– Det arbeidet vi har gjort så langt viser at det er mange bedrifter som allerede er i en kritisk situasjon, og dessverre tror vi at flere vil få økte problemer. Sammen ønsker vi å bidra med den kompetansen vi har, og eventuelt kan skaffe, for at bedriftene skal komme best mulig ut av dette, sier Jørgensen og Hagen Røe.

De bedriftene som har det mest akutte behovet vil bli prioritert først.

Mali Hagen Røe skal ha det operative lederansvaret for teamet. Det er mulig å ta kontakt med henne på e-post gjennom påskedagene.

– For bedrifter som ønsker å benytte påsken til å sette seg inn i hvilke krisetiltak og støtteordninger som finnes, så er det opprettet en nettside «Korona-tiltak for næringslivet» med oppdaterte lenker hos Klosser, avslutter Røe og Jørgensen.

– Rundt 30 bedrifter har kontaktet oss

Artikkeltags