Laget dans og filmet sjøl på hjemmeskole: – Litt kleint først, men så ble det kult, og til slutt veldig stas

Video: Åmot ungdomsskole

– Evig og tro til Dovre faller, er refrenget på den kjente Eidsvoll-videoen som ble laget til Grunnlovsjubileet. Nå har ungdomsskoleelevene i Åmot gjort det samme.

DEL

40 elever har øvd inn dansen og tatt opp video hjemme på rommet sitt, eller i hagen, eller i garasjen, der de byr på seg sjøl og har det artig. En video man blir glad av.

Det er også den sangen som regjeringen har danset til, og som har fått en del oppmerksomhet.

– Oppdraget var å gjøre så godt du kan og ha det gøy, sier musikklærer Linda Øvereng-Bakk ved Åmot ungdomsskole.

Og så ble 9. trinn, rektor og assisterende rektor med

Hun og kollega Petter Moe har redigert sammen alle videosnuttene og lagt på musikken.

– Det er jo en sang som fenger i alle aldre. Vi har jo sett den på TV, og kjenner den fra Grunnlovsjubileet. Og på hjemmeskolen måtte vi også finne på noe, sier Linda.

I utgangspunktet var det elevene i 8. og 10. trinn som har sal og scene som valgfag. Men de fikk med seg 9. trinn også.

– Da vi kom tilbake på skolen etter hjemmeundervisning i mange uker, øvde 9. trinn inn sangen på to skoletimer, så filmet vi, og både rektor og assisterende rektor er med. De syns først det var litt kleint. Men da vi hadde samlet alle og de danset på skolen, så var det kult. Så er det alltid noen som drar opp stemningen, og da syns de det var veldig stas, sier Linda.

Viser fram hjemmene sine

Hun er imponert over hvor flinke elevene har vært på hjemmeskole, jobbet og stått på, og i tillegg øvd inn dans og tatt opp video.

– De har tatt opp hjemme alene, i en tid de ikke har fått møte vennene sine. De har vist fram rommene sine, garasjen, vi har fått møte dem hjemme. Det er fint, men litt vondt samtidig, sier Linda.

Nå er filmen lagt ut, også på Østlendingens nettsider, som en gave fra ungdomsskoleeleven til lokalsamfunnet, der de vil gratulere med dagen på 17. mai.

Artikkeltags