Tar en pinne for bonden

SYNGER OG DANSER: Bak fra venstre leder Geir Lohn i Alvdal bondelag, Guri Grimsgård og Gina Lilleeggen. Foran fra venstre Einar Wenstad Lohn, Mina Wenstad Lohn og Tora Lilleeggen.
Foto: Rune Skogheim

SYNGER OG DANSER: Bak fra venstre leder Geir Lohn i Alvdal bondelag, Guri Grimsgård og Gina Lilleeggen. Foran fra venstre Einar Wenstad Lohn, Mina Wenstad Lohn og Tora Lilleeggen. Foto: Rune Skogheim

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med fri bruk av den originale lydfilen av «En pinne for landet» har bøndene i Alvdal planlagt en ny monsterhit med musikkvideoen «Hører du bonden kaller».

DEL

I innspillingen av videoen er godt i gang, og onsdag skal den storslagne sluttscenen spilles inn i Alvdal. Derfor inviterer Alvdal bondelag alt som kan krype og gå av bønder iført arbeidsklær til Steimoen gård ved Steimokrysset onsdag kveld.

LES OGSÅ: Bondeorganisasjonene slakter regjeringens tilbud

– Kanskje kan vi få samlet flere hundre bønder, det hadde vært tøft, sier leder Geir Lohn i Alvdal bondelag.
Han påpeker at ingen trenger å bekymre seg for sangstemmen, ettersom sangen allerede er sunget inn i studio på Tynset.
Bondelagslederen fra Alvdal ble stor TV-stjerne under forrige landbruksoppgjør, da han kjørte traktoren Lille-Jon helt fra Alvdal til Stortinget for å protestere.

LES OGSÅ: Alvdal Bondelag er årets lokallag

– Lille-Jon har også en rolle i den nye videoen, kan Lohn røpe, som sammen med sju andre bønder synger i videoen. Musikkvideoen er Alvdal-bøndenes innspill i debatten rundt landbruksoppgjøret.

– Vi ønsker å skape blest om den blide og positive bonden. Vi gjør nemlig mye mer enn å surmule over dårlige oppgjør, sier Lohn.
Musikkvideoen skal lanseres søndag eller mandag, aller først via Norges Bondelag sine nettsider.
– Vi regner med at dette blir en hit både via Facebook og YouTube, sier Lohn.

Sangen heter «Hører du bonden kaller» på melodien til «En pinne for landet» av Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas. Han er mannen som har fått opp stemningen på afterski landet rundt med sine megahits.
– Jeg sendte en lang mail til Auke og forklarte hva vi tenkte. Kjapt tilbake fikk jeg den originale lydfilen og svaret: «Kul idé, tøft, kjør på!», sier en overveldet Lohn.

LES OGSÅ: Kjørte traktor og snakket til nasjonen 

Bøndene i Alvdal har fått om lag 30.000 kroner i støtte til videoen fra Norges Bondelag, Felleskjøpet, Tine, Nortura og Bekken og Strøm.
Opptakene er gjort både i Folldal, Tynset og Alvdal. Den nye teksten er skrevet av mjølkebonde Anne Thea Tronsmoen og Tora Lilleeggen i bygdeungdomslaget.

Slik så det ut fjorårets bondeopprør - da Geir Lohn kjørte først med sin traktor mot Stortinget:

Artikkeltags