«Årets unge bonde» er fra Hedmark

FIKK PRIS: – Dette var en utrolig hyggelig anerkjennelse å få. For meg er det å være bonde den aller fineste jobben man kan ha, sier Øistein Aasen (32) fra Tolga.

FIKK PRIS: – Dette var en utrolig hyggelig anerkjennelse å få. For meg er det å være bonde den aller fineste jobben man kan ha, sier Øistein Aasen (32) fra Tolga. Foto:

Av

Øistein Aasen (32) fra Vingelen i Tolga kommune ble kåret til «Årets unge bonde 2019» lørdag.

DEL

– Dette var en utrolig hyggelig anerkjennelse å få. For meg er det å være bonde den aller fineste jobben man kan ha, og jeg er heldig som får lov til å være nær dyr og natur hver dag og produsere lokale råvarer av høy kvalitet, sier Øistein Aasen i en pressemelding fra arrangørene av kåringen.

Kåringen skjedde på Felleskjøpets Ung Bonde-samling på Lillestrøm lørdag.

Årets unge bonde er et samarbeid mellom Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s Norge og Felleskjøpet Agri. Hensikten med kåringen er å øke rekrutteringen til norsk landbruk og rette søkelyset på produksjonen av norsk kvalitetsmat.

Kriteriene for å bli Årets unge bonde er at bonden må være matprodusent, under 35 år, og et sunt forbilde som kan inspirere flere kloke hoder og driftige hender til å finne veien til norsk landbruk.

Aasen er 32 år og driver med melkekyr.

– Øistein er en god representant for norsk landbruk og et viktig forbilde gjennom sitt fokus på både å ta vare på tradisjonene samtidig som han tenker fremover. Sammen med familien jobber han for å utvikle gården og åpne opp slik at mange kan ta del i og nyte godt av arbeidet som gjøres der, sier landbruksminister og juryleder Olaug Bollestad (KrF).

(©NTB)

Artikkeltags