Gå til sidens hovedinnhold

Gjennom isen med et brak

Artikkelen er over 5 år gammel

Traktorsjåføren kom akkurat litt for langt ut på vannbassenget.

ØSTLANDS-POSTEN: – Ren uflaks.

Det sier formann for vei, vann og avløp i Larvik kommune, Håkon Bergan Pedersen.

– Sjåføren skulle bare rydde vei fram til Vannbassenget slik at vi kunne komme til med håndholdte snøfresere. Men han så ikke skillet mellom land og is, og kom litt for langt utpå.

Vannbassenget ligger ved Varden i Stavern, ikke lang fra Brunla ungdomsskole.

– Traktoren gikk rett gjennom isen og ble stående på én meters dyp. Sjåføren kom heldigvis ikke til skade. Han ble bare våt på beina og kom seg raskt ut av traktoren, sier han.

– Vanligvis er det foreldrene til skolebarna som rydder snøen på Vannbassenget. Men nå lå det litt for mye snø der, derfor ba de om litt hjelp fra oss, sier Pedersen.

Tykk is

Vannbassenget brukes både av skoleelever og barn og voksne i området til rekreasjon, og fredag var Larvik kommune ute og målte tykkelsen på isen.

– Vi målte den til over 20 centimeter tykkelse, og det burde være mer enn nok til å bruke for mennesker. Nå er nok isen enda tykkere, men for en traktor er det tydeligvis ikke nok, sier Bergan Pedersen.

 

Må lage vei

Larvik kommune er nå nødt til å kjøre på pukk og preparere en vei ned til traktoren før Viking redningstjeneste kan dra traktoren opp på tørt land igjen.

– Så vil gjerde rundt og sikre stedet slik at ingen går ned i råken, og det vil nok ta litt tid før skøytebanen kan brukes, sier han.

– Det er meldt kaldt vær, så råka har nok frosset til om noen dager. Da skal det være trygt å bevege seg på isen, sier Håkon Bergan Pedersen.

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Østlendingen legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Tromsø, Gjøvik eller Fredrikstad på Østlendingen.no.

Kommentarer til denne saken