DRAMMENS TIDENDE: Pokémon-jakten ble dyr for to spillere søndag. Spillerne kjørte mot kjøreretningen i enveiskjørt gate for å fange en Pokémon.

– Sånn går det når det går over alle støvleskaft. Da må politiet gripe inn, sier operasjonsleder Trond Egil Groth ved Drammen politistasjon.

Det var et par som kjørte rundt i bilen og lette etter Pokémon søndag. Uheldigvis for spillerne ble de iakttatt av politiet, og dermed ble det de som ble jaktet på i stedet. Resultat: 4.200 kroner i bot.

– De var ute på jakt. Så, nede ved St. Olavs Gate ba kvinnen mannen om å kjøre inn til siden fordi hun hadde oppdaget en Pokémon. Gaten de svingte inn var enveiskjørt, og politiet var rett bak bilen.

Politiet vet ikke om kvinnen fikk fanget Pokémonen hun jaktet på til slutt, eller om hun måtte nøye seg med bare boten.

– Man kan jo le av dette, men det er likevel viktig å ha tunga rett i munn når man spiller. Dette skal være morsomt, men man kan ikke kjøre mot skiltretningen.

- Har dere opplevd mange pokémonrelaterte hendelser i det siste?

– Ikke slik som dette, men vi har fått inn meldinger om rar atferd en del ganger, der noen har gått og holdt noe i hånden og oppført seg mistenkelig. Det har ikke blitt noe mer etterforskning av disse sakene, der det har vist seg at det de holder i hånden er telefonene sine.

LES OGSÅ: Michael spilte Pokémon Go med en kamerat, endte hos legen med bruddskader

Landet Rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge. Østlendingen legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra Landet Rundt. Derfor finner du kanskje en sak fra Tromsø, Gjøvik eller Fredrikstad på Østlendingen.no.