Gå til sidens hovedinnhold

Landsbyen Koppang

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stor-Elvdal Ap har lenge ivret for å utvikle landsbyen Koppang. For å lykkes med dette må det skje noe i dagens sentrum.

I disse dager skal byggingen av et topp moderne bygg som skal romme mange funksjoner for mange mennesker, starte. Det vesentlige med den nye møteplassen er funksjonene bygget skal fylle og at det bidrar til å skape et attraktivt og levende sentrum. Det blir lagt til rette for gode møteplasser for gammel og ung i en 1.etasje med et topp moderne bibliotek, kunsthall og auditorium for både møter og mindre arrangementer. I tredje etasje får Stor-Elvdal Hotell sin sårt tiltrengte utvidelse med rom og hotell-leiligheter. Det er også spennende planer for byggets 2. etasje, men disse er ennå ikke helt klare.

Det som er bra er at både offentlige og private interesser og kapital møtes for å utvikle Stor-Elvdal og Koppang. Det private initiativet Tekna Park med sin stå på vilje og enorme dugnadsinnsats, har det vært en selvfølge for oss å følge opp med både store investeringsmidler og driftstilskudd de 4 første årene. Hytteprosjektet Paa Koppang i Tekna/Varpåsenområdet er et stort prosjekt hvor 2 større landbruksbedrifter og Kommuneskogen satser på sentrumsnære hytter og fritidseiendommer. Stor-Elvdal Kommune er med og sørger for nødvendig infrastruktur til området (vei, vann/kloakk og bredbånd). Det er også hyggelig at det har vært tilnærmet politisk enighet om ovennevnte bortsett fra 2 imot bygget i sentrum. Forskjellen er bare at det er Arbeiderpartiet som har kommet med forslagene og/eller har drevet frem prosessene.

Følgende er også viktig i vår streben etter å få landsbystatus:

Tilrettelegge for salg av lokalprodukter

Tilrettelegge for etablering av bakeri

Utvikling av kulturhistorisk turisme i sentrum

Informere om «turpakker» i nærområdet (Moraområdet, Østkjølen og Koppangskjølen)

Arbeide aktivt for ny næringsutvikling i sentrum

Vi har troen på at kommunen trenger et sterkt sentrum, men samtidig må vi ta vare på aktiviteten og livet i alle grendene våre fra Steinvik i syd til lengst nord i Sollia. Grendene er avhengig av et sterkt sentrum samtidig som sentrum trenger levende grender.

Kommentarer til denne saken