Hedmark-skyttere taklet finalepresset

GRATULASJON: Matheas Mamb var blant de første som gratulerte Einar Furuseth med den fine innsatsen under LS. (Foto: Freddie Øvergaard)

GRATULASJON: Matheas Mamb var blant de første som gratulerte Einar Furuseth med den fine innsatsen under LS. (Foto: Freddie Øvergaard)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Daniel Sørli fra Høland/Bjørkelangen er navnet på årets skytterkonge.

DEL

- Fantastisk skyting. Jeg er imponert. Han hadde full kontroll og var aldri utenom selve blinken, sa dobbelt-kongen Vebjørn Berg om skytingen til Sørli.

Den nye skytterkongen er oppvokst på Magnor, men har flyttet til Nes i Akershus og skyter for Høland/Bjørkelangen.

Irene Knudsen Bøe fra Sandar og Sandefjord ble prinsesse.

Einar Furuseth fra Lismarken skjøt ”over evne” i kampen om Konge-tittelen. 98 i omgangen forteller at Lismarka-skytteren hadde nervene under fullstending kontroll:

- For meg ble det en opplevelse jeg aldri hadde drømt om og husk; dette resultatet kom nærmest ut av intet, forteller han, før skyttervenner fra Lismarka hyldet sin nye store helt.

Matheas Amb var blant de første gratulantene. Han har  de siste årene vært klubbens frontfigur:

Nå var jeg ikke en gang kvalifisert for lagkokurransen. Einar er den nye mesteren i skytterlaget, sa Amb stolt, og ga vennen en skikkelig gratulasjon.

- Vent ikke for mye av meg framover. Jeg må tilbake til hverdagen. Resultatene mine i LS er bedre enn hva jeg normalt er god for. 342-343 er mitt normale nivå, og akkurat der befinner jeg meg selv om det ble bra her i Målselv. Jeg har heller ikke anledning til å trene så mye som det kreves for å være med i kampen om en konge-tittel, sier den staute skytteren. Likevel;  gudbrandsdølen fra Vingrom, som skyter for Hedmark-klubben Lismarken helt nord i Ringsaker, har all grunn til å være stolt av egeninnsatsen under landsskytterstevnet i Målselv. Hans 98 og 345 poeng står det respekt av.  Selv hadde han ikke drømt om en plass på kongelaget da han satte kursen for Målselv.

  - Alt ble en ny opplevelse for meg. Dette er noe å ta med seg videre. Jeg fikk i hvert fall vist at jeg kan når jeg får det til, sier den sindige 43 årige ingeniøen, som til slutt ble nummer 14.

Roger Nilsen gjorde også et godt LS. Skytteren fra Tynset sluttet på 17. plass etter å ha skutt 100 i den avsluttende omgangen.

Artikkeltags