For ganske nøyaktig 55 år siden vant Tore Hartz juniorfinalen på Landsskytterstevnet i Elverum som skytter for Åmot skytterlag. Fredag 4.august vil derfor være en ny merkedag i Elverumsskytterens liv. Da vant han V65-finalen i feltskyting.

- Dette har jeg kjempet og trent for i mange år. Har tatt en del år og bygge seg opp i toppen, og vinne slike stevner. Det er en tøff gjeng å kjempe mot, og hver gang er det minst 10-12 skyttere som kan vinne. Jeg vil veldig gjerne vinne, og så synes jeg det er fint at vi kan ta en kaffe og mimre når stevnet er ferdig, sier Hartz.

- Det er veldig spesielt å vinne en finale på LS. Det betyr veldig mye, sier den meritterte matchskytteren med blant annet fire kongepokaler fra landsdelskretsstevner i DFS-regi.

God følelse

- Jeg hadde en god følelse etter mesterskapsomgangen på 12 skudd. Og jeg hadde samme følelsen etter omskytingen. Den satt som et skudd med samme resultat som omgangen, nemlig 12/11,

For uten Tore Hartz skjøt også Per Torleiv Tveiten fra Bykle 12/11. Da anvisningen startet i omskytingen, ville motstanderen til Tore gratulere han allerede etter tredje skuddet. Da ledet han nemlig 3/3 mot 3/0. Per Torleiv Tveiten fra Bykle forsøkte å gratulere Hartz nok gang på stillingen 9/9 mot 7/2, men han ville vente til alle skuddene var anvist.

- Man vet aldri hva som skjer med de siste skuddene sier, Hartz, som fikk anvist 1/0 på siste skudd, og totalt 12/11 mot motstanderens 11/3.

Trysils Knut Løvåsen skjøt i det første finalelaget i V65, og måtte inn på standplass for å skyte om 3.plass. Det klarte han ikke etter å ha skutt 12/5 i omskytingen. Men han fikk sin mesterskapsmedalje og en flott fjerdeplass denne gangen.

V73-finalen

To lokale skyttere var kvalifisert for skyting i V73-finalen. Odd Arne Køhl fra Elverum skjøt til 12/6 og 42/6. Med det resultatet ble han nummer åtte. Feltmedaljen i denne klassen gikk på 42/7. Finn Tøraasen fra Jordet og Tenaasen var kvalifisert til finale med resultatet 30/22, men møtte ikke til finalerunden.