Ferietrafikk og flere trafikkuhell gir saktegående kø flere steder søndag ettermiddag. På E18 nordgående i Vestfold og Telemark er det en time forsinkelse.

– Forsinkelsen strekker seg nå til over 60 minutter, skriver Vegtrafikksentralen sør på Twitter.

– Det er tydelig at mange valgt å ferie på Sørlandet, forståelig nok. Det har vært et solid trykk, spesielt nordover, men også sørover. Den største trafikken er fra Stathelle og til et lite stykke sør for Sandefjord, sier trafikkoperatør Kjetil Løvås ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Utover kvelden

Retning nord foreslår Vegtrafikksentralen en alternativ rute som tar av E18 ved Gjerdemyrakrysset like sør for Grenlandsbrua, og som følger fylkesvei 353 til Porsgrunn/Skien og fylkesvei 32 til Islandkrysset nord for Holmestrand.

Løvås sier at de ikke blir overrasket om det blir et stort trykk i trafikken også utover kvelden, men at de håper at mange har starten hjemfarten tidlig.

Uhell

Lenger nord på E18 ved Drammen er det lange køer i retning Oslo etter et trafikkuhell ved Lierstranda, skriver Drammens Tidende.

På E16 ved Sandgrund camping på grensen mellom Viken og Innlandet fylker er det manuell dirigering etter at en traktor har kjørt inn i en personbil bakfra.

Vegtrafikksentralen øst melder om mye trafikk inn mot knutepunktet der E136 møter E6 på Dombås.

– Det danner seg saktegående kø på steder det normalt ikke er kø. Senk farten og følg med på trafikken, skriver de.

Trang bru

I Trøndelag er det lange køer i begge retninger ved Stavåbrua i Rennebu kommune. Det er gjennom sommeren manuell dirigering over brua, som ligger 7 kilometer nord for der den andre hovedveien mellom Oslo og Trondheim, riksvei 3, møter E6 ved Ulsberg.

Gunnar Olstad i Ulsberg forteller til Adresseavisen at biler har stått i kø imellom 40 og 50 minutter.

(©NTB)