Lite snø, men flere skiløyper i nærmiljøet

LØYPE: Ved skistadion til Strandbygda IL ved Stavåsen er det kjørt løyper slik at elverumsingene kan komme seg på etterlengtet skitur.

LØYPE: Ved skistadion til Strandbygda IL ved Stavåsen er det kjørt løyper slik at elverumsingene kan komme seg på etterlengtet skitur. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bilder fra velpreparerte skiløyper i nok snø har glist mot oss fra Budor, Skramstadsetra og Målia i mange uker allerede. Nå er det også mulig å ta seg en skitur i nærmiljøet.

DEL

Det er ikke mye snø noen steder, men vekselvis med mildvær og kulde har skapt en såle av is. Og oppå der er det kommet så mye snø at det er mulig å ta skia fatt, i hvert fall noen steder.

Samvittighetsfulle løypekjørere i Elverum Turforening og idrettslagene har slåddet og laget spor der det er mulig. Og sannelig har det åpnet seg flere muligheter for en skitur, sjøl om det mangler mange centimeter snø før hele løypenettet er klart.

Slåddet lysløypa

I Stavåsen er hele lysløypa slåddet, men det er ikke satt spor annet enn i starten.

– Det er for hardt og for lite snø til å gjøre det. Det handler også litt om sikkerhet, sier, sier løypeansvarlig Ole Petter Hoem.

– Men lyset er på, og det er fint å gå på beina.

For dem som vil ha ski under beina, har løypekjører Magne Kolstad i Strandbygda Idrettslag kjørt ca. 10 km løyper rundt skistadion. Dessuten er runden i høyspenten på Løvbergsmoen kjørt. Det er hardt, men det er spor hele vegen. Strandbygda Idrettslag er i gang med karusellrenn mandager.

Bil i løypa

I Svartholtet er det kjørt løyper langs vegene. Det er bra forhold fra Skjefstadlimyrkoia til Svenkerudvollen, meldes det fra Elverum Turforening.

I Grundsetmarka er underlaget for ujevnt og for mye lyng og mose til at det er satt spor, men hele løypa er slåddet, forteller løypekjører Trond Wolden.

Han slåddet løypa helt til Narsetra i helga, og oppdaget at folk i stedet for å bruke ski har kjørt bil inne på Løtensida.

– Der var bilspor fra Nierkoia til Narsetra. Slik blir det ikke akkurat fine løyper av. Det må i hvert fall ett ekstra snøfall til for å reparere de skadene, sukker Wolden.

Skrapt sammen snø

På Varden har løypekjørerne Kristian Fredheim og Torkilde Brenden arrangert snødugnad i helga for å få løyper også der det er snaut med snø.

– Folk med traktor har skrapt parkeringsplasser og fraktet snø til de tynne stedene. Nå har vi kjørt hele lysløyperunden, og har fylt på snø på brua over vegen, så det er mulig å gå hele runden, sier Fredheim.

– Akebakken ble også slåddet og satt i stand. På stadion er det fin-fine forhold, og det er litt tynt fra hoppbakken til klubbhytta. Ellers er det fint å gå på ski på Varden. Det har nok mange oppdaget. Det var mange i løypene søndag, sier Kristian Fredheim.

LES OGSÅ:

Artikkeltags