Disse stakk av med premie-elgen i rekordstort Budorrenn

TIL TOPPS: Øyvind Moen Fjeld (t.v.) og Kari Vikhagen Gjeitnes vant henholdsvis herre- og dameklassen i Budorrennet.

TIL TOPPS: Øyvind Moen Fjeld (t.v.) og Kari Vikhagen Gjeitnes vant henholdsvis herre- og dameklassen i Budorrennet.

Det var Øyvind Moen Fjeld fra Kjelsås og Kari Vikhagen Gjeitnes som kunne ta imot hver sin halve elg som det synlige beviset på at de var sterkest i årets utgave av Budorrennet.

DEL

Hele 610 skiløpere var påmeldt til Budorrennet, og dermed gruset man deltakerrekorden med hele 20 prosent. Den forrige rekorden lød på 507 løpere.

– Rundt 50 deltakere valgte å gå den halve distansen, mens 560 gikk hele rennet, forteller en svært fornøyd rennleder, Atle Ruud.

– Hva er grunnen til at dere vokser så mye?

– Det er snøsikkert her, og det gjør at vi tiltrekker oss bra med utlendinger. Faktisk er det en dansk kontingent her som bare blir større og større for hvert år. Nå var det vel mellom 15 og 20 dansker her fra København Skiklubb, og det synes vi er veldig morsomt, sier Ruud.

Og verken dansker, svensker eller nordmenn lot seg stoppe av de friske forholdene.

På grunn av værforholdene, sterk vind og mye drivsnø på fjellet, ble det nemlig besluttet at et rekordstort Budorrenn skulle gjennomføres med fire runder a 10 kilometer med start på stadion.

– Vi holdt løypa i terrenget, og det var alle godt fornøyd med. Det blåste opp mot 11 sekundmeter vind på vidda, og da var det helt greit at vi løste det på denne måten, sier Ruud, og legger til:

– Utover dagen kom sola og vinden løyet også betraktelig, og i det store og hele ble det et veldig godt arrangement som vi har fått gode tilbakemeldinger på!

I herreklassen var det altså Øyvind Moen Fjeld som var sterkest på tiden 1.47.59,4. Han vant herreklassen foran Simen Engebretsen Nordli fra Vang og Kjetil Hagtvedt Dammen fra Rustad IL.

I kvinneklassen var det Kari Vikhagen Gjeitnes som kunne ta imot en halv elg for seieren. Hun vant foran Marit Engeseth og Barbro Sætha (begge fra Lyn ski).

På den halve distansen var det Espen Almlid fra Hamar som vant, mens det ble en sterk 2. plass for Løtens egen Haakon Olsrud.

HER FINNER DU RESULTATENE FRA BUDORRENNET: Resultater 6. og 7. januar

Artikkeltags