Gå til sidens hovedinnhold

Småsjuk Northug må melde forfall

Artikkelen er over 4 år gammel

Petter Northug kommer ikke til torsdagens rulleskisprint i Trysil.

Han var det store trekkplasteret foran rulleskisprint midt i sentrum av Trysil.

Men Petter Northug stiller likevel ikke til start torsdag kveld.

En småsjuk skikonge må holde seg hjemme. Det bekrefter hans trener, Stig Rune Kveen overfor Østlendingen.

– Petter kommer dessverre ikke til Trysil. Han er småforkjølet, men på bedringens vei. I samråd med vår lege, og med tanke på en tøff treningshøst, må vi droppe Trysil i år. Petter hadde gledet seg og håpet i det lengste å bli pigg nok til å komme, skriver Kveen i en sms til Østlendingen onsdag kveld.

Dermed mister arrangementet sin ubestridte ener, som har vunnet rulleskisprinten de siste årene.

– Det er klart det er fryktelig uheldig og leit, men sjukdom får vi ikke gjort noe med. Jeg har hatt med Northug på 15 arrangementer opp gjennom årene og det har aldri skjedd noe, men når han nesten ikke har trent siden forrige onsdag er det forståelig at han ikke ønsker å ta noen sjanser. Det kommer viktige ting i tiden framover for Petter, sier arrangør Svein Skarpmo.

Han tror uansett på en spennende og underholdende rulleskisprint torsdag kveld. For selv om storebror Petter må melde forfall, stiller Northug-familien sterkt med Tomas og Even til start.

– Det er raske skiløpere som stiller til start og Tomas og Even holder et høyt nivå. Even er kanskje Norges neste skikanon så det kommer uansett til å bli et bra renn, sier Skarpmo.

Med Petter Northug ute er startfeltet nå på 11 mann, med både verdenscupvinnere, langsløpsprofiler og lokale løpere.

– Vi ventet og håpet i det lengste, men når dette forfallet kom så tett på så blir det vanskelig å få inn en erstatter. Herrelandslaget er også på samling i Meråker fram til fredag, så det var umulig å få inn noen derfra. Derfor kjører vi med 11 sterke løpere.

Disse løperne stiller til start i de innledende heatene:

Heat 1: Stian Berg (Jømna/Heradsbygd/Team Trysilfjellet), Anders Aukland (Oseberg/Team Santander), Andreas Myran Steen – Leksvik IL/Team Jobzone

Heat 2: Tomas Northug (Strindheim), Emil Johansson – (IK Jarl/Team Jobzone), Simen Nordhagen (Strandbygda/Team Trysilfjellet), Marius Caspersen Falla (Gjerdrum/Team Jobzone)

Heat 3: Even Northug (Strindheim), Timo Andre Bakken (Konnerud/Team Jobzone), Even Sæteren Hippe (Lillehammer/Team Jobzone), Espen Aleksander Sørlie (Sentrum Sport Trysil)

SE LIVE: Østlendingen sender rulleskisprinten direkte her (Ø+)

Kommentarer til denne saken