Marion Huber vant suverent

Marion Huber var suverent raskeste dame. (Begge foto: Arild Rønningstad)

Marion Huber var suverent raskeste dame. (Begge foto: Arild Rønningstad)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det var de unge skiløperne som var raskest både i dameklassen og herreklassen i Trysil Skimaraton på Østby. Arrangøren hadde lagt om løypa på grunn av dårlig vær.

DEL

- Det er første gang jeg deltar her og første gangen jeg har gått et så langt løp, sa Marion Huber   (K21-25) fra Tynset IF. At jeg klarte og gå så raskt, og attpå til vinne med over tre minutter, det er jeg kjempeglad for. Det er ikke noe rart jeg er sliten, sa Tynsetjenta.

Nærmest Marion kom Pia Helene Paulsen, Rustad IL, 3,12 bak. Anna Emilie Kant fra Hernes gikk i mål 4,22 bak. Femte beste tid ble det på Britt Thorshaug Granrud fra Rendalen, 5,25 bak. Disse fire jentene konkurrer alle i klasse K21-25. Lin Iren Sætre, (K41-45) fra Hernes klarte å splitte kvartetten med å ta tredje beste tid i dameklassen, 3,35 bak Huber.

I herreklassen gikk de fire raskeste i klasse M21-25. Det ble et skikkelig spurtoppgjør og sekundstrid. Thomas Gjestrumbakken fra Spydeberg hadde mest krefter i spurten og vant med 8 sekunder foran Simen Engebretsen Nordli fra Vang. Nordli passerte målstreken ett sekund foran Halvor Korbøl Thoner fra Slåstad. Thoner klarte tredjeplassen, men bare sekundet foran Vinjar Skogsholm fra Åslia skilag som ble henvist til fjerdeplass.

Arrangøren hadde lagt om løypa på grunn av dårlig vær, og løperne ga uttrykk for at det var et fornuftig valg.

Artikkeltags