Gå til sidens hovedinnhold

Tour de Hedmarken: To sekunder skilte etter fire renn

■ Grøtting trakk det lengste strået ■ Johannesen sikret 2. plass etter rå jaktstart ■ Tre Åslia-løpere på pallen

Artikkelen er over 6 år gammel

Elverum-jentene Karoline Grøtting og Carina Sveen hadde byttet på å lede Tour de Hedmarken sammenlagt. Også på siste dag skiftet ledertrøya eier.

Etter fire renn på en uke, skulle til slutt to sekunder skille Elverum-jentene Karoline Grøtting, Hernes IL, og Carina Sveen, Strandbygda IL, i jenter 14 år i Tour de Hedmarken.

Avgjorde på slutten

De to har fulgt hverandre som skygger gjennom de fire konkurransene, og hele tiden har ledertrøya byttet eier.

Forrige helg vant de ett renn hver, noe som førte til at Grøtting gikk inn i avslutningshelgen med en ledelse på seks sekunder.

På Gåsbu lørdag tok Sveen igjen forspranget og gikk ut med en ledelse på 16 sekunder på Budor søndag. Det så ut til å holde, men på slutten kom Grøtting sterkt, og slo konkurrenten med to små sekunder.

– Det var et hardt løp, men det holdt så vidt. Det er første gang jeg vinner sammenlagt og det er ekstra moro når det er så jevnt, sier Grøtting.

Strandbygda-løper Sveen har vært hakket sterkere enn sin konkurrent tidligere, men hadde ikke mer å gå med da Grøtting tok henne igjen.

– Jeg prøvde å være med og kom meg opp i ryggen igjen inn på oppløpet. Men da var det slutt. Det er bittert, sier Sveen.

Mangler litt på formen

Sveens klubbkamerat Sindre Vassdal Johannesen hadde et tilnærmet håpløst utgangspunkt med tanke på seier, men gikk en sterk avslutningsetappe.

Johannesen vant etappen og slo sammenlagtvinner Kristian Larsen fra MjøsSki med 20 sekunder. Det holdt til å gå seg opp fra 4.- til 2. plass.

– Etappen var bra, men touren sammenlagt er jeg ikke veldig fornøyd med. Jeg har ikke vært i skikkelig godt slag noen av dagene. Jeg har fortsatt en del å gå på før toppformen er der, sier Strandbygda-løperen, som går i gutter 16 år.

Trio på pallen

Åslia-trioen Erlend Andersen (gutter 13), Stine Johansen (jenter 15) og Martin Nordvold Lunde (gutter 15) klatret alle opp på pallen i Tour de Hedmarken sammenlagt.

Andersen ble nummer to på avslutningsetappen og gikk seg med det opp fra 4.- til 3. plass.

– Målet var å gå et bra teknisk løp og det fikk jeg til. At jeg gikk meg opp på pallen var en bra bonus i tillegg, smiler unggutten.
Stine Johansen hadde ett minutt opp til seier og nesten det samme ned til nummer tre. 14-åringen forsvarte sin 2. plass i NM-løypene fra 2013.

– Å bli nummer to sammenlagt er jeg fornøyd med, men det ble en vanskelig etappe. Jeg ble gående helt for meg selv, sier hun.

For siste Åslia-løper på pallen ble touren en real opptur.

– Jeg hadde mål om topp ti. At jeg klarer å bli nummer tre er helt strålende, sier Martin Nordvold Lunde.

Sigve Smedshammer (menn 18) fra Tynset og Christina Sveen (kvinner 18) fra Strandbygda sikret seg også 3. plass i sammendraget.

Kommentarer til denne saken