Johaug knusende overlegen i Tsjekkia

FORTSETTER Å DOMINERE: Therese Johaug er overlegen samtlige andre løpere i kvinnelangrenn om dagen. Lørdag vant hun med over 30 sekunder ned til nummer to, Natalja Neprjaeva.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

FORTSETTER Å DOMINERE: Therese Johaug er overlegen samtlige andre løpere i kvinnelangrenn om dagen. Lørdag vant hun med over 30 sekunder ned til nummer to, Natalja Neprjaeva. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Therese Johaug var tilbake i kjempeslag da hun stilte i sitt første renn siden Tour de Ski-seieren. Hun knuste all motstand i tsjekkiske Nove Mesto, og vant med over halvminuttet.

DEL

Ingen kunne tukte Therese Johaug på 10 kilometer fristil i italienske Nove Mesto lørdag. I mål var Johaug hele 32,7 sekunder foran Natalja Neprjajeva.

I Johaugs første renn etter Tour de Ski, der hun vant overlegent sammenlagt, viste hun ingen tegn til svakhet.

Johaug ledet på alle mellompasseringene og knuste konkurrentene over de 10 kilometerne i Nove Mesto.

Natalja Neprjajeva lå bak Weng med 2,3 kilometer igjen, men kom som et uvær på tampen og knuste Weng på den siste sløyfen. I mål var hun åtte sekunder foran Weng, som ble nummer tre. Ingvild Flugstad Østberg fikk det tyngre utover i løypa og endte på 6.-plass, plassen bak Ragnhild Haga.

Magni Smedås fra Dalsbygda leverte også en god konkurranse, og gikk i mål til en 16. plass i Tsjekkia. Hun holdt følge med svenske Moa Lundgren på sisterunden, og endte helgens første konkurranse 1.26,1 bak sambygdingen Therese Johaug.

Men det var altså uten tvil Therese Johaugs dag i Nove Mesto.

- Jeg følte meg veldig bra, og hadde en veldig god dag i dag, sa den regjerende tour-mesteren til NRK etter målgang.

Skistjernen var imidlertid spent på formen etter det hun kaller en bra og en mindre bra hardøkt i treningsarbeidet etter Tour de Ski.

- Men så fikk jeg løs snø, som er føret mitt, smiler Johaug, som var overrasket over at tidsdifferansen ned til resten av feltet ble såpass stor:

- Jeg gikk meg ikke bånn stiv, men fant en bra fart som jeg lå og fløt på hele veien. Jeg fikk også gode tilbakemeldinger om at jeg øke hele tiden underveis, forteller langrennsdronningen.

Søndag er det jaktstart i Tsjekkia, og det skal mye til at ikke Therese Johaug kan innkassere den seieren på forskudd.

For det er svært få som kan tenkes å ta henne igjen med et halvt minutt i løypa.

Artikkeltags