Johaug videre til semifinale i Falun, svenskene fortsetter dominansen

Therese Johaug kvalifiserte seg til semifinalene på sprinten i Falun som «lucky loser».

Therese Johaug kvalifiserte seg til semifinalene på sprinten i Falun som «lucky loser». Foto:

Av

Therese Johaug kom seg videre på tid og er en av fire norske som er videre til semifinale. Ane Appelkvist Stenseth røk ut etter at hun holdt på å falle.

DEL

Sammen med Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng, klarte Therese Johaug å gå videre til semifinalene. Mye takket være trøbbel i nedoverbakkene for lagvenninnen i samme heat.

Ane Appelkvist Stenseth kjørte taktisk og lå godt an foran Johaug i tredje posisjon etter siste oppoverbakke. Men med skikkelig trøbbel med å holde seg på beina i nedoverbakkene, mistet Stenseth farten og ble hektet av.

– Jeg kjører skien i løssnø og så kommer det litt overraskende på meg, så jeg mister balansen helt. Det er veldig kjipt for jeg følte at jeg egentlig hadde en bra dag, sa Stenseth til NRK.

Johaug tok seg opp forbi Stenseth og tok tredjeplassen, med en tid som var god nok til å kvalifisere seg som «lucky loser».

I tillegg til Stenseth, klarte ikke Anna Svendsen eller Tiril Udnes Weng å ta seg videre til semifinale heller. Der er det derimot flere svensker.

Svenskene var i en klasse for seg på prologen og fulgte opp i kvartfinalene i Falun. Fem av åtte svensker som kvalifiserte seg til utslagsrundene tok seg også videre til semifinalene.

På prologen var sju av de ti beste tidene svenske løpere som tydelig hadde god glid på hjemmebane.

Julie Myhre ble eneste norske som ikke kvalifiserte seg i prologen. Hun kom i mål 1,2 sekund for sent til å ta seg til utslagsrundene.

Artikkeltags