Gå til sidens hovedinnhold

Lealaus aktivitetsuke – tidenes sommer for Vålers unge

Barn og unge i Våler har virkelig noe å se fram til i sommerferien. For da blir det tidenes sommeruke med mange spennende muligheter og tilbud. Det blir et tilpasset opplegg der både barns, ungdommens og hensynet til smittevernet ivaretas.

Våler har tidligere år hatt ferieklubb med veldig stor oppslutning. I fjor ble det ingenting av det på grunn av koronapandemien. Nå slår man virkelig på stortromma og arrangerer det man kaller «Lealaus aktivitets-viku i Våler.»

Nytt av året er altså en uke med aktiviteter for ungdom i aldersgruppen 13 – til 18 år.

Det er Våler kommune som står for arrangementene i samarbeid med Vaaler IF, DNT Solør, Finnskogen Friluftsråd, Sporty 4 H, Våler JFF og Ungdomsrådet i Våler. Veldig bra med penger har man også fått etter søknader til en rekke instanser.

Gratis ferieklubb

Det ligger an til å bli en hektisk uke fra og med 21. juni til og med 25. juni. & 0 plasser en tilgjengelig, og aktivitetsuka gjennomføres i tre grupper med 20 barn i hver.

Tilbudet gis til alle barn i grunnskolealder. Hvert enkelt barn får utdelt et informasjonsskriv om ferieklubben straks alle detaljer for programmet er klart. I det skrivet blir det også informert om hvordan påmelding skal foregå.

Alle planlagte aktiviteter blir gjennomført utendørs så sant ikke været setter en stopper for noe av det.

Og aktivitetene er mange. Programmet for det er ikke helt klart ennå.

– Vi har en masse planer, men vi vet ennå ikke helt klart hva vi får lov til å holde på med. For ikke å skape forventninger om en eller annen aktivitet det kanskje ikke blir noe av, venter vi med å offentliggjøre programmet for Ferieklubben. Da kan vi unngå å skuffe noen, sier Katinka Schjerven Eriksen, fungerende kultursjef i Våler.

Det som imidlertid er helt klart, er at det blir gratis å være med på sommerens ferieklubb. Tidligere har det kostet rundt en tusenlapp.

Friluftsskole for ungdom mellom 10 – og 14 år, og den er det daglig leder i Visit Finnskogen og Finnskogen friluftsråd, Rolf Magnus Grenberg, som står for.

Økonomisk støtte har man fått på til sammen 420.00 kroner. Det er penger som Våler frivilligsentral har fått fra Gjensidigstiftelsen og fra UDIR. Med hjelp av dette tilskuddet blir det også gratis tilbud om Forskerfabrikken i hele to uker, 21. juni til 2. juli for dem som starter i 5. –, 6.- og 7. trinn.

Mye for ungdommen

Det blir også en hektisk aktivitetsuke for ungdom mellom 13 – og 18 år den 28. juni til 2. juli. Der blir det også anledning for noen til å få en ukes sommerjobb i forbindelse med gjennomføringen. Det er også midler til å lønne en prosjektleder.

Ferdig utarbeidet program kommer litt senere, men man har alt laget en skisse sammen med ungdomsrådet på hvordan den uka kan bli for dem mellom 13 – og 18 år.

Det foreløpige forslaget ser slik ut:

Dag 1: Oppmøte ved kajakkhuset, servering av frokost og lunsj, organiserte aktiviteter som tennis, fotball, håndball, volleyball, frisbeegold og padling. Det blir også servering av middag, eventuelt i form av grilling. Viktig første dag blir også sosialisering og å bli kjent med hverandre.

Dag 2: Oppmøte og felles sykkeltur til aktivitetsparken på Hasla. frokost og lunsj, bruk av hinderløype og fotballanlegg, grilling.

Dag 3: Padling og bading på og i Kynna, fiske, stolpejakt, mulighet for overnatting i hengekøyer.

Dag 4: Oppmøte ved kajakkhuset med lunsj. Buss til gokartanlegg eller klatrepark, eventuelt stisykling i Trysil.

Kommentarer til denne saken