– Vi får to fulle uker med aktiviteter og arrangementer. Det blir det fyldigste vinterferieprogrammet vi har hatt noen gang, så det er vi veldig glad for, sier Hilde Nyborg Fischer, markedsansvarlig for Budor og Løiten Almenning.

Værgudene har allerede sørget for den best tenkelige rammen, med rause mengder snø i Løtenfjellet. Dermed er skiføret sikret for alle som vil teste langrennsløyper og alpinbakken på Budor.

Familievennlig afterski

Vinterferieprogrammet starter lørdag 19. februar med guidet kveldstur på truger. Det skjer i regi av Karset Aktivitetsgård, som legger opp til flere turer de påfølgende dagene.

Bondens marked vil også dukke opp flere ganger i løpet av de to ferieukene, og inne i den store peisestua på Budor Gjestegård blir det skipøb med trubadur og afterski.

– Det blir familievennlig afterski, åpent for alle, sier Hilde Nyborg Fischer om det som er en av vinterens nyheter på Budor. Skipøben vil by på både italiensk pizza og vinsmaking, men også kakao og saft.

Det meste skjer likevel utendørs, blant annet med kurs i langrenn og åpent klubbrenn i slalåm torsdag 24. februar. Fredag samme uke blir det avduking av den store Munch-skulpturen utenfor gjestegården med is og ild. Det fortsetter lørdag 26. februar med Munch Vinterfestival, som byr på mange kreative aktiviteter for barna.

Barneskirenn og utekino

Budor-maskoten Risse inviterer barna til skirenn 27. februar, og gjennom hele vinterferien er det mulig å gå den digitale Risseløypa i Koiedalen. Lørdag 5. mars arrangeres også Barnas Skileker med show og konkurranser.

Utekino har vært et populært tilbud på Budor i flere år. Denne gang er det familiefilmen «Syng 2» som vises, og det skjer fredag 4. mars på parkeringsplassen utenfor gjestegården.

– Vi håper det kommer masse folk, sier Hilde Nyborg Fischer.