– Vi ønsker å løfte fram og takke de mange i Elverum som holder på med ting på fritida som gleder andre. Derfor ønsker vi å få vite om gode kandidater innen frivillig arbeid. Det kan være alt fra fotballtrenere til hagelag og de som arrangerer turer i Barnas turlag, sier daglig leder ved Elverum Frivilligsentral Randi Stensløkken Moen.

Gjerne yngre kandidater

– Både foreninger og enkeltpersoner kan nomineres. De eneste kriteriene er at kandidatene bor i Elverum eller at aktiviteten foregår her, og at innsatsen de gjør ikke er en del av jobben deres, men foregår på fritida, legger daglig leder ved Møteplassen, Mari Opseth til.

Sammen med Egil Pedersen fra Mental Helse Elverum og Asbjørn Skogestad fra Lions Club Elverum og en rekke andre organisasjoner venter damene nå spent på innspill fra elverumsingene, og håper at mange tar kontakt på mail eller telefon til frivilligsentralen med forslag på kandidater.

– Første frist er 25. juli, og her er det like viktig å løfte fram de unge frivillige som de eldre. Vi skiller ikke på hvor lenge innsatsen har vart, presiserer de.

Skal løfte folk

– Men vi kommer til å dele ut to priser hver måned ut året, så når ikke din kandidat opp den første måneden, er det fortsatt håp, sier de.

Og vinnerne, ja de får i tillegg til heder og ære valget mellom to flotte gaver, enten en krakk som du både kan stå, og ta en hvil på, eller et par stylter, som virkelig kan løfte folk.

– Det skal i alle fall ikke blir vanskelig å finne gode kandidater, mener gjengen, som er klare på hvorfor frivillig innsats er så bra:

– Du får like mye som du gir!

Ut på sykkeltur

Hele dette året står da også i frivillighetens tegn, noe som blant annet markeres med Sykkelturen 2022, der representanter for det frivillige Norge skal sykle hele landet på langs.

Torsdag 14. juli er turen kommet til Elverum, som siste post før ferden går videre ut av Innlandet og videre sørover.

– Målet er å synliggjøre verdien av alt det store, frivillige arbeidet som legges ned i landet vårt, på tvers av generasjoner, kulturer, organisasjoner og foreninger.

– Vi håper så mange som mulig vil være med å sykle gjennom Leiret, til vi ender opp med servering, underholdning og aktiviteter ved Elverum Frivilligsentral kl 15.00, sier Randi.