(Hamar Dagblad)

Jenteprisen går til en person, organisasjon eller bedrift i Norge som har gjort en ekstra innsats for å stoppe vold, overgrep og diskriminering av jenter – enten i Norge eller ute i verden.

Plan International Norge og Costume står bak Jenteprisen som deles ut i forbindelse med FNs internasjonale jentedag 11. oktober. Da denne faller på søndag er selve utdelingen fredag 9. oktober. Prisen har åpen nominasjon, det betyr at alle som vil, kan komme med forslag til kandidater. Fristen for å nominere kandidater er nå ute, og juryen jobber med å finne en vinner.

– Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse. I en tid hvor likestilling og arbeidet for jenters rettigheter skyves bak i køen, er årets Jentepris ekstra viktig, sier generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli.

Likestillingssenteret er glade for nominasjonen.

– Vi ble litt satt ut, men veldig glade og beæret over å være nominert til en så viktig pris, sier Goro Ree-Lindstad som er direktør for Likestillingssenteret.– Ikke i mål

Hun påpeker at selv om Norge er langt framme i løypa når det gjelder dette med likestilling er det ingen grunn til å slakke av på gassen i denne kampen.

Likestilling er en enorm utfordring, både i Norge og internasjonalt. Vi liker å smykke oss med at vi er blant de landene som er best på likestilling, men dette betyr ikke at vi er i mål, og heller ikke at vi kan senke skuldrene. Vi ser hele tiden at kvinners rettigheter trues når makten trues. Vi er levende opptatt av likestilling alle som jobber hos oss. Det har vi nå vært i snart 40 år, og vi er klare til å kjempe i både 40 og 100 år til.

.