Solberg bor nå i Oslo og sykler for Oslo FTT Oslo sykkelklubb, men er elverumsing god som noen; oppvokst i Heradsbygda med fotball som hovedinteressen og pappa Håkon Otto Solberg som forbilde.

Lettbent fotballspiller

Otto fikk med seg kamper som lettbeint midtbanespiller og ving på A-laget i Elverum og Nybergsund i 2. divisjon før han flyttet fast til Oslo og ble interessert i sykkel.

Nå har han i flere år ligget høyt opp i sin årsklasse i nasjonale ritt. Forrige helg vant han Elgtråkket i Heradsbygda med klar margin.

Prioriterte vennefest

– Jeg vurderte egentlig å sykle i eliteklassen i år, men så skulle jeg på fest med kamerater i futsallaget til Tor Kristian Høimoen fra Sørskogbygda/Hamar. Venner er aller viktigst. Derfor ble det start i klassen min og ikke blant eliten senere i dag, sier Solberg.

Han erkjenner at han nok hadde blitt frakjørt av de råeste opp til Skramstadsetra i eliteklassen og at det kanskje er mer moro å prege et ritt slik han gjorde egen klasse i årets Birken.

Ny pers

Sluttiden endte på 2.46,58 minutter – nesten tre minutter foran andremann i samme klasse. Tidligere pers er på 2.52, opplyser Solberg.

Han skryter av glimrende vær over fjellet selv om det var litt motvind underveis.

– Det meste fungerte perfekt. Vi dro sammen i tet – dette var Birken på sitt aller beste, og en fin opptur for arrangørene, sier Otto Solberg.

Litt for slapp i fotball

Selv trener han fem-seks ganger i uka, og er i vesentlig bedre fysisk form enn da han var fotballspiller.

– Jeg ville nok vært en bedre fotballspiller om jeg hadde lagt inn like mye energi i fotballtreningen som jeg nå gjør som syklist. I lagidretten er det lettere å gjemme seg bak andre. På sykkelen er det opp til deg selv å prestere, fastslår Solberg.

Han erkjenner også at talentet nok har vært størst på sykkel.

– Men det hadde ikke blitt noen vennefest i dag uten fotballvennene og leken rundt fotballen, smiler Solberg.