Gå til sidens hovedinnhold

Linea skrev sitt eget vikingspill

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag sto 15 fjerde- og femteklassinger på scenen og framførte med liv og lyst et spennende vikingspill. Det hadde Linea skrevet helt på egen hånd etter å ha blitt inspirert av det store Skjoldmøyspelet på Flisa i fjor høst.

Der var Linea Halvorsen og flere andre fjerde- og femteklassinger med. De syntes det var så moro at de gjerne ville gjøre noe mer i samme stil. Det ville Linea så til de grader at hun satte seg ned og skrev sitt egne vikingspill. Venner fra fjerde- og femteklasse ved Flisa skole ble med, og fram til premieren på Rådhuskinoen kulturhus på Flisa lørdag, øvde de. Det gjorde de for det meste på egen hånd. De styrte detaljer meste selv med litt assistanse på finpussen. Og suksess ble det.

 

De øvde en – til to ganger i uka etter skoletid. Odd Skramstad i Åsnes kommune var veldig grei og lot den unge flokken med skuespillere få bruke scenen i kulturhuset til den siste finpussen og premieren.

Ellers foregikk det meste av øvelsene i biblioteket der man også møtte bare velvillighet og fikk plass til å holde på.

– Dette har vært veldig moro. Nå grugleder vi oss til premieren, sa de unge aktørene like før det var premieredags med foreldre og andre familiemedlemmer til stede i salen.

 

I utgangspunktet blir det bare den ene forestillingen, men bli ikke overrasket om det blir flere framføringer i en eller annen sammenheng. Og kanskje kommer Linea til å skrive flere spill.

Kommentarer til denne saken