15. plass på Hermansen i VM: – Så god som jeg er akkurat nå

I VERDENSTOPPEN: Didrik Hermansen fra Elverum løp inn til en 15. plass under VM 100-kilometer i Kroatia. Det er en meget sterk plassering.

I VERDENSTOPPEN: Didrik Hermansen fra Elverum løp inn til en 15. plass under VM 100-kilometer i Kroatia. Det er en meget sterk plassering.

Artikkelen er over 1 år gammel

Didrik Hermansen (38) løp inn til en 15. plass i VM 100-kilometer i Kroatia lørdag. Det var et resultat bortimot likt det han forventet av seg selv. – Det er vel så god som jeg er akkurat nå, sier Elverum-gutten.

DEL

Hermansen løper for Romerike Ultraløperklubb, men i helgen var det asfalt som gjaldt i 100 kilometer under VM i Kroatia.

Elverum-karen løp til slutt inn til en 15. plass på tiden 7.00,12. Det betyr at han har hatt en snittfart på mila på ca. 42 minutter.

Det er ca. et kvarter saktere enn hans egen norske rekord fra forrige VM på 6.45,43. Avstanden til VM-gullet økte også fra 27 til 32 minutter, uten at det bekymrer løpefenomenet nevneverdig.

– Teten løp nok også saktere enn det som er vanlig på sånne løp. Det var en utfordrende og ganske kupert løype, og selv om det ikke gjorde så mye i starten, merket man at bakkene sugde ut krefter etter hvert, forteller Hermansen til Østlendingen, som har dette å si om løpet sitt:

– Det ble ganske tungt etter hvert. Det som er utfordrende er å holde farten man har planlagt så lenge som mulig. Før eller senere må man slippe opp litt – og så er det bare å håpe at det går så mange mil som mulig før det skjer, sier 38-åringen, og legger til:

– Det ble heldigvis ikke sol før de siste par timene, så det var ganske deilig. For som nevnt var det en ganske tøff løype. Etter hvert ble det ganske varmt, og jeg tror egentlig at vinnertiden kunne vært et kvarter bedre. Det er det som er vanlig på sånne løp.

Det var for øvrig japanske Hideaki Yamauchi som vant løpet på 06:28:05.

Beste europeer ble det Italienske fenomenet Giorgio Calcaterra, 46-åringen som også var beste europeer i 2016 og som var vunner VM tre ganger i godt voksen alder. Didrik Hermansen ble nummer sju av europeerne, slått av blant annet de to svenskene Fritjof Fagerlind og Elov Olsson, skriver kondis.no.

– Det er jeg godt fornøyd med. Resultatmessig er nok dette akkurat så god som jeg er akkurat nå. Målet mitt var å gjøre det like bra som sist, og plasseringen ble akkurat det samme. Jeg var ikke så langt bak beste europeer, så det føltes bra. Det er noen afrikanere og asiater som er veldig vanskelige å gjøre noe med. Ut fra mine forutsetninger gjennomførte jeg et godt løp, sier Hermansen.

Nå gjenstår kun et etappeløp i Peru i begynnelsen av desember for Elverum-gutten denne sesongen.

– Men det er mest for gøy, Nesten for en ferietur å regne, miler 38-åringen.

Artikkeltags