Håpet ble ikke innfridd for Dæhli

NY NM-MEDALJE: Løtensokningen Magne Dæhli viste igjen høy klasse og fikk sølv på den første distansen under NM-uka.

NY NM-MEDALJE: Løtensokningen Magne Dæhli viste igjen høy klasse og fikk sølv på den første distansen under NM-uka. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Formen var ikke som på VM, men Magne Dæhli hadde et stort håp da han sprang i mål på årets viktigste orienterings-konkurranse på norsk jord.

DEL

Det viste seg at løtensokningen var av de beste, men hans håp ble ikke innfridd etter nesten 15 kilometer, vel og merke mål i luftlinje, i ødemarka ei mil nord for Halden sentrum.

– Jeg er fornøyd. Prestasjonen var bra, og jeg hadde håp om at det kunne holde til gull, sier Magne.

Det ble sølv på langdistansen som innledet NM-uka i Halden. Nettopp langdistansen, somer urdistansen, regnes av mange som distansen med mest prestisje.

Avsluttet beste

Olav Lundanes, som også vant samme distanse på VM, kom igjen raskest til mål. 2.39 minutter skilte mellom de to skogs-orientererne. Mye av differansen kom i starten. Magne var tapte som på en del andre store løp tidligere, terreng til å begynne med. På de siste to kilometerne var hedmarkingen klart raskest av alle. Lundanes brukte ett minutt mer. 

– Jeg må analysere hva jeg gjorde, men jeg tror nok uansett at det skulle mye til om jeg kunne ha klart tiden til Olav, sier Magne.

Mens vinneren mente formen var nesten som på VM, tror Magne at VM-farten kunne ha gitt en del bedre tid.

Jon Aukrust Osmoen ble nummer åtte.

Bra plassert

I damer senior ble Marion Huber nummer 16. Stangesokningen Marte Narum, som har hatt mye skader de siste årene, ble nummer seks. Marianne Andersen fra Kristiansand vant. Søstrene Evine og Emilie Westli Andersen fra Løten fulgte på plassene etter hverandre som nummer 28 og 29.

I yngre junior ble eleverumsingen Even Lindaas nummer 24. I eldre junior ble det 19. plass til Tynsets Erlend Kvittum Nytrøen.

Like ved Halden 

Nesten 500 juniorer og seniorer deltar på NM-uka. Langdistansen innledet mesterskapet. Den ble arrangert ei drøy mil nord for Halden. Løpsområdet var i hovedsak dekt av gran- og furuskog, men det var også noen hogstfelt, enkelte rimelig bløte myrer og en del større kollepartier og dermed mye løping opp og ned.

NM-uka fortsetter med seniorenes kvalifisering på mellomdistansen fredag på samme sted som langdistansen. De to siste konkurransene er noen mil nordøst for Halden i Aremark kommune.

Lørdag er det finale for både juniorer og senior. Søndag avsluttes NM-uka med stafetten.

Artikkeltags