Det handler om loppemarkedet til Rud vel på Våler vestside, et loppemarked i tre etasjer, i tillegg på nett. Ivrige kvinner driver det hele og har sørget for millionbeløp til velforeningen med loppemarkeder og annen virksomhet på lokalet.

Til og med ferieloppis på onsdager går så det suser på grendehuset i Rud krets.

– Dette er et loppemarked i særklasse. Vi er her så ofte vi kan, og her finner man alltid noe man gjerne vil ha. Måten disse kvinnene driver på, gjør det veldig attraktivt, sier Unni og Roald Tollefsen i Våler.

Blir aldri tomt

En runde i hovedsalen, gangen, kjelleren og på loftet viser alt man kan tenke seg på et loppemarked. Akkurat som Tollefsens sier, får du mer følelsen av å være inne på varehus og ikke på et loppemarked på grendehuset. Og tomt blir det aldri, ikke fordi folk ikke kjøper. Nei, det er fordi velforeningen ofte får dødsbo med bruksgjenstander i topp stand.

– Vi har drevet med dette i mer enn 20 år, og jeg tror at det snart er slutt nå. Men det har vi vel sagt mange ganger før. Og her er vi fortsatt. Veldig mye arbeid er det med det, men når vi først skal ha loppemarked, skal det være slik at folk får lyst til å være her og stadig komme tilbake, sier damene på plass for nok en loppisdag, Janne Osrønningen, Gunn Urdahl, Sølvi Nordkyn, Solveig Kjellstad og Turid Olsrud.

Det er slett ikke rart at det blir mye jobb så lenge hver eneste gjenstand blir vasket og pusset og gjort ekstra fristende for kundene.

Også på nett

Når vi sier at det finnes alt i de tre etasjene, så er det virkelig noe av alt man kan tenke seg.

– Det er mest fra flere dødsbo. I tillegg får vi mye fra folk når de rydder hjemme. Vi får det gratis. Veldig mye er i veldig bra stand, så det er ikke noe stort problem å få solgt, sier Janne Osrønningen, som er sjefen for virksomheten.

Mye selges også på nett. Handelen der går også veldig bra. Folk bestiller det de ønsker å kjøpe, damene sørger for at det blir pakket og klart slik at kjøperen kan hente det på lokalet.

– Det fungerer bra, men aller hyggeligst er det at folk kommer hit og finner og kjøper det de har lyst på. Folkelivet er en viktig del av dette. Mange kommer også for først og fremst kose seg med kaffe og vafler og prate med kjente og ukjente, sier Janne Osrønningen.