(Hamar Dagblad)

CC-løpet arrangeres nå for fjerde gang, inkludert en digital versjon som pandemien framtvang. Tidligere har løpet samlet opp mot 300 deltakere, og arrangørene har håp om å overgå disse tallene. Og denne gangen har de virkelig noe å lokke med.

– I år har vi en mye større premie enn vi har hatt tidligere. Alle som fullfører løypa er med i trekningen av 25 000 kroner til en lag eller forening som vinneren sjøl velger, forteller senterkoordinator på CC, Christine Bergli Johansen.

CC-løpet starter utenfor Burger King og beveger seg gjennom det nærliggende boligområdet før det er målgang utenfor kjøpesenteret. Lengden på løypa er om lag 2,8 kilometer. Tidligere har det vært to forskjellige løyper å velge mellom, men i år er det altså bare denne ene.

– Dette er overkommelig for de aller fleste og du kan velge sjøl om du vil løpe på tid eller ikke. Det er også premie for beste tid for begge kjønn, forteller Stijn Dubbelman, daglig leder på Fønix.

– Med CC-løpet kicker vi for alvor i gang løpssesongen, sier Margrethe Bye Grindvik fra Sport 1.

Bergli Johansen forteller at CC ønsker å være med å bidra til aktivitet i befolkning, og at CC-løpet sånn sett er midt i blinken.

– Dette er en aktivitet som treffer mange og noe som hele familien kan være med på. Vi håper dette blir en folkefest, sier hun.