Gå til sidens hovedinnhold

Løten har nådd en milepæl i vaksineringen: – Det er veldig gøy å kunne si

En milepæl er nådd i Løten etter å ha invitert alle innbyggere over 18 år til vaksinasjon.

Tidligere i uka skrev Løten kommune at de hadde 146 ledige timer for vaksinering torsdag.

Da Østlendingen tok kontakt onsdag var tallet nede i 117.

99 av 450

Jan Gulbrandsen, som er IKT-ansvarlig i Løten kommune og har ansvar for innkallinger til vaksinasjon, kan fortelle at de fikk 200 doser flere enn de hadde forespeila.

– De er holdbare til slutten av august, og vi tar ikke opp flere doser enn det vi får booket inn, så da flytter vi de heller framover i tid, forteller Gulbrandsen.

Ved den siste innkallingen fikk 450 invitasjoner, hvorav kun 99 hadde satt seg opp til time på torsdagen. Gulbrandsen oppfordrer de som ikke har meldt seg eller satt seg i kø, de som har fått vaksine et annet sted, eller de som ikke vil ha, til å registrere seg.

– Mange folk er for eksempel på veg hjem fra ferie, så vi sender en reinvitasjon på fredag til de som ikke har svart.

Invitert alle

Gulbrandsen hadde også en gladnyhet å komme med:

– Løten kommune har invitert alle innbyggere over 18 år til vaksinasjon! Det er veldig gøy å kunne si. De som mangler nå er de få personene vi ikke har telefonnummeret til.

I den siste føringen til FHI står det:

«Skulle det være kommuner som med dette vil få doser til overs når alle 18 år og eldre er tilbudt dose 1, er det samme framgangsmåter som gjelder for eventuelle overskuddsdoser: først skal det gjøres ekstra innsats for å tilby dosene som dose 1 til uvaksinerte egne innbyggere (bruk av massemedia, sosiale media, vurdere drop in mm), dernest kan man vurdere å tilby dose 1 til innbyggere i omkringliggende kommuner og til sist kan man bruke opp eventuelle gjenværende doser til dose 2 til egne innbyggere.»

Gulbrandsen sier de har vært i kontakt med både Hamar, Stange og Kongsvinger og spurt om de trengte ekstra, men at de også var i den samme situasjonen som Løten og hadde doser til overs.

Kongsvinger kommer eksempelvis til å si fra seg doser slik at andre kommuner som trenger kan få.

Kommentarer til denne saken