Gå til sidens hovedinnhold

Løten kommune vil selge for 13 millioner og leie tilbake lokalene

Løten kommune har fått forespørsel om å selge sin del av Stasjonsvegen 12, kjent som Mega-bygget, og leie tilbake de samme arealene.

Det private selskapet Løten Eiendom AS, som i dag eier hele første etasje i bygget, ønsker å kjøpe lokalene i andre etasje for 13,1 millioner kroner. Her har kommunen kontorer for barnevern og helsestasjon. Disse arealene tilbys Løten kommune å leie tilbake for et årlig leiebeløp på 1,3 millioner kroner, det vil si ett tusen kroner per kvadratmeter.

Det er et tilbud som kommunedirektøren anbefaler å si ja til, for å legge til rette for sentrumsutvikling. Salget vil også løse et problem for kommunen, ved at den nye eieren overtar et stort etterslep i utvendig vedlikehold på bygningen.

Utvendig kledning og tak er i så dårlig forfatning at det er nær akutt behov for tiltak. Totalt er vedlikeholdsetterslepet utvendig beregnet å koste over tre millioner kroner.

Formannskapet får saken til behandling 1. desember.

Kommunedirektør Frank Hauge skriver i saksframlegget at han ser med stor tilfredshet at ny eier har ambisjoner og ønske om utvikling av eiendommen, og at initiativet fra Løten Eiendom AS er interessant med spennende muligheter for utvikling av sentrum.

Bak eiendomsselskapet står Hamar-mannen Stein Alfred Farmen, som for snart to år siden kjøpte bygget av Coop Innlandet.

Kommentarer til denne saken