Nordbygda jenter 13 år er klare for Norden-cup

KLARE: (Foran fra venstre) Silje Kristin Stensen, Julie Hagen Austeng, Mathea Enger, Elise Hagen Austeng, Edle Christine Hønninstad, (bak fra venstre) Kine Arvesen, Vilde Nilsen Hagen, Ingeborg Storbæk Monné, Mina Rasen Dæhli, Mari Standal, Tina Dalseng og Rebekka Arvesen på Nordbygda jenter 13 er klare for Norden-cup

KLARE: (Foran fra venstre) Silje Kristin Stensen, Julie Hagen Austeng, Mathea Enger, Elise Hagen Austeng, Edle Christine Hønninstad, (bak fra venstre) Kine Arvesen, Vilde Nilsen Hagen, Ingeborg Storbæk Monné, Mina Rasen Dæhli, Mari Standal, Tina Dalseng og Rebekka Arvesen på Nordbygda jenter 13 er klare for Norden-cup

Artikkelen er over 1 år gammel

2. juledag drar jenter 13 år fra Nordbygda håndball til Norden-cup. Invitasjon til cupen er obligatorisk og vinner-jentene er klare for noen harde kamper mot de beste håndballagene i Norden.

DEL

Nordbygda jenter 13 har allerede vunnet det meste det er mulig å vinne, men det var ikke før de vant aldersgruppens uoffisielle norgesmesterskap at invitasjonen til Norden-cup kom.

– Vi kan trygt si at jentene er vant med å vinne, og vi har tatt medalje i stort sett alle turneringer vi har deltatt i. Vi har vunnet Dronning Lund turneringen i Danmark, som er Danmarks største utendørsturnering, samt blitt regionsmestere her, sier Kine Arvesen, trener for Nordbygda jenter 13.

Treningsviljen er viktig

Treneren har også klare svar på hvorfor jentene har klart å prestere så bra disse årene.

– Vi har en gjeng med treningsvillige jenter og et godt samhold i laget. Disse kan tulle og tøyse sammen, samt være seriøse og gjøre det de trenger for å komme lengst mulig.

– Det er jo mye spekulasjoner rundt det å toppe laget eller ikke for å vinne. Velger dere å toppe laget eller får alle spille like mye?

– På Norden-cup har vi snakket sammen og valgt å toppe laget, men på langsikt så spiller alle jentene like mye. Vi er en ganske liten klubb, og på laget har vi bare elleve spillere. Da er vi avhengige av hele gjengen.

– Vi vil se hvor langt det holder

Nordbygda jenter 13 er bevisste på at konkurransen kommer til å bli hard, men er også spente på hvor godt de klarer å matche de beste lagene i norden.

– Vi vil alltid vinne, men vi er klare over at det ikke blir så lett i denne turneringen. Samtidig er vi spente på å se hvor langt vi klarer å komme. Jentene får lære av dette, men selve opplevelsen er kanskje enda viktigere. Dette er kanskje den eneste gangen vi får være med på noe som Norden-cup, sier Arvesen.

SPENTE: Vilde Nilsen Hagen (t.v) og Mathea Enger (t.h), og resten av Nordbygda jenter 13, er klare på at konkurransen kommer til å bli hard på Norden-cup

SPENTE: Vilde Nilsen Hagen (t.v) og Mathea Enger (t.h), og resten av Nordbygda jenter 13, er klare på at konkurransen kommer til å bli hard på Norden-cup Foto:

– Dette har vi gledet oss lenge til

Jentene selv er også veldig spente på den kommende turneringen som de har gledet seg så lenge til.

– Det blir veldig gøy å se hvor langt vi klarer å komme, og vi vet det kommer til å være mange gode motstandere. Men vi har selvfølgelig veldig lyst til å vinne, sier Mathea Enger og Vilde Nilsen Hagen.

– Hva er det som gjør at dere presterer så bra?

– Vi startet tidlig med treningen og vi jobber alle veldig hardt for å bli så gode som mulig. I tillegg har vi et utrolig godt samhold i laget, sier jentene.

For å gjøre det så bra som mulig er det også lurt å ha gode forbilder, mener jentene fra Nordbygda jenter 13.

– Jeg ser opp til Camilla Herrem for vi spiller på samme posisjon, sier Vilde Nilsen Hagen, mens lagkameraten har andre stjerner som forbilde.

– Jeg håper på å kunne bli like god som Stine Bredal Oftedal eller Nora Mørk, sier Mathea Enger

Artikkeltags