– Vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid. Nå prøver vi og ser hvordan det går, sier Bente Hagen, virksomhetsleder for kultur, informasjon og service i Løten kommune.

Første kinokveld blir onsdag 26. april, med barnefavoritten Gråtass og actionfilmen Fast & Furious 8 på programmet.

– Vi kommer til å følge et fast opplegg med to filmer, én for de yngste og én for ungdom og voksne, sier Hagen.

Det er Bygdekinoen som står for det tekniske og praktiske, mens Løten kommune bidrar med kiosksalg og hjelp til å sjaue utstyr og sjekke billetter i døra.

Omreisende kino

– Bygdekinoen går så det suser andre steder i landet, fastslår Bente Hagen. Landets eneste omreisende kino har flere faste spillesteder i Hedmark, blant annet på Espa, Kirkenær, Nes og Moelv. Kostnaden for Løten kommune er 1.500 kroner per kveld, med mulighet til å tjene inn igjen omtrent samme beløp, avhengig av hvor mange av de 270 plassene i kinosalen som blir fylt.

– Vi har ikke ambisjoner om annet enn å gå i null. Dette gjør vi for å skape liv og aktivitet, sier Bente Hagen.

Kinoen i Løten er mye brukt, men til alt annet enn kino. Det nye tilbudet skal likevel ikke fortrenge andre leietakere som bruker lokalet til øving og forestillinger.

– Vi tilpasser oss de faste brukerne, sier Bente Hagen.

Æresgjest

Tanken om kino har dukket opp med jevne mellomrom. Men det var etter et konkret innspill fra Bjørn Vidar Linholt at kommunen tok kontakt med Bygdekinoen. – Så han bør vi vel invitere spesielt den første kvelden, sier Bente Hagen.

Og det setter initiativtakeren pris på. – Jeg får ta med barnebarna og møte opp, det er nok mest for dem, sier Linholt. Han ser ikke bort fra at det kan bli et populært tilbud, med kort veg til gode filmopplevelser.

Trillingmamma Bente Hagen gleder seg også: – Vi ser mye på Nettflix hjemme hos oss, men det er noe annet å gå på kino. Det er noe med stemningen, lyden og lukta av popkorn. Vi er glad i kino.