Bygger opp familiepark i Koiedalen

SKUTE: Torstein Martinsen (fra venstre) og Jan Ivar Martinsen setter opp flere lekeelementer i Koiedalen. Ola Bolstad og Lars Bryhn Nyland har mange planer for å utvikle Budor i Løten som helårs destinasjon.Foto: Merete N. Netteland

SKUTE: Torstein Martinsen (fra venstre) og Jan Ivar Martinsen setter opp flere lekeelementer i Koiedalen. Ola Bolstad og Lars Bryhn Nyland har mange planer for å utvikle Budor i Løten som helårs destinasjon.Foto: Merete N. Netteland

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med natursti, lekeapparater og flere aktiviteter og samarbeidspartnere skal Koiedalen ved Budor i Løten utvikles til en familiepark.

DEL

Ved vannet er ei sjørøverskute i ferd med å ta form. Inne i gammelskogen er det tilrettelagt en sti som snor seg mellom gamle grantrær og store maurtuer, og like ved tjernet har Lars Bryhn Nyland fra Basecamp Event & Kickoff rigget opp en lavvo.

– Nå flytter vi hele virksomheten fra Elverum og til Budor og satser på å jobbe ut herfra, sier han.

Eventselskapet er én av flere aktører som nå er til stede på Budor og utvider samarbeidet på helårsbasis. I høstferien og på familiedagen i Koiedalen førstkommende lørdag blir det aktiviteter og opplevelser for små og store, samtidig som Gjestegården gjenåpner med nytt vertskap.

Ingrid Lekve og Jon Karlsen fra Inn på tunet-småbruket Mattisrud deltar, og Espen Mørch Andersen tar med seg Farmen-hestene og kanskje flere dyr til fjells.

Plass til flere

Løiten Almenning og Budor har som mål å utvikle tilbudet i Løtenfjellet til glede for hyttefolk, lokalbefolkning og andre gjester. Strategien er å tilrettelegge og satse i lag med andre aktører, forteller Ola Bolstad, daglig leder i Budor Sport og Fritid AS. Mye er på plass, men fortsatt er det plass til flere, tilføyer han.

– Ja, vi ser oss om etter enda flere som har lyst til å etablere seg i Budor-området. Det kan være aktiviteter som hundekjøring eller andre ting som vil passe inn, sier Bolstad.

Basecamp-sjef og gründer Lars Bryhn Nyland har allerede gode erfaringer etter å ha arrangert alt fra barneselskap til opplegg for grupper opp til 300 deltakere i Løtenfjellet.

– Området rundt Koiedalen og hele Budor-området gir oss mange muligheter. Her kan vi løfte hverandre, sier han.

Mer for de minste

Naturstien er klar til bruk, mens flere lekeapparater vil komme på plass utover høsten. Det er Jan Ivar Martinsen fra Løten-bedriften Exhib som utformer og bygger elementene.

– Vi bygger ti stasjoner med ulike utfordringer. Det blir blant annet brannmannshytte, klatrenett, skute, balansetau og huske, sier han.

På høstdagen 8. oktober kommer også Budor-maskot Risse, og Løten Hytteeierforening og Løiten Almenning stiller med stand for å vise seg fram og informere om hva Løtenfjellet har å by på.

Artikkeltags