Tømmer og stenger Salgsbua

STENGER: Salgsbua i Løten har siste åpningsdag 22. desember, opplyser styreleder Ingebjørg Johansen. Etter 37 års drift er det slutt.

STENGER: Salgsbua i Løten har siste åpningsdag 22. desember, opplyser styreleder Ingebjørg Johansen. Etter 37 års drift er det slutt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Håpet brast da Løten kommune sa nei til å dekke husleia. Torsdag kveld vedtok styret for Salgsbua i Løten å legge ned driften.

DEL

Siste åpningsdag blir torsdag 22. desember. Det opplyser styreleder Ingebjørg Johansen.

– Kommunen kunne ikke hjelpe oss økonomisk med drifta, det var de helt klare på. Da hadde vi egentlig ikke noe annet valg enn å legge ned, sier hun.

Salgsbua er både butikk og møteplass, der pensjonister og funksjonshemmede leverer håndverksprodukter for salg. Virksomheten driftes på dugnad som et samvirkeforetak. I dag er det rundt 60 leverandører og 14 frivillige som holder Salgsbua i gang.

Men inntektene har gått nedover de siste åra, og alle oppsparte midler er brukt opp, ifølge styreleder. I fjor ble underskuddet om lag 11.000 kroner, i år ligger det an til å bli mer.

– Vi kan ikke ta sjansen på å fortsette når vi ikke har penger til å betale husleia, sier Ingebjørg Johansen.

Som forventet

Styret har i høst søkt kommunen om støtte, og mandag denne uka møtte de kommunalsjef Arne Jørstad, som ønsket å få en oversikt over situasjonen. Torsdag meldte han tilbake til styret at kommunen foreløpig ikke har mye å bidra med.

– Jeg ga beskjed om at vi ikke kommer til å gå inn og garantere for husleieutgifter. Men vi jobber videre med å se på om vi har andre lokaler å tilby, sier Jørstad.

For de frivillige i Salgsbua var svaret fra kommunen omtrent som forventet, ifølge styreleder.

– Vi har vært ganske realistiske, men et lite håp hadde vi jo, sier Ingebjørg Johansen.

Må flytte ut

Selv om Salgsbua blir stengt, vil foretaket opprettholdes på papiret fram til årsmøtet i mars.

– Da tar vi stilling til om styret oppløses, sier Johansen.

Virksomheten ble stiftet i 1979 av Løten Rotary, Løten Lions Club, Løten Pensjonistforening, Løten Handikaplag, Løten Husflidslag og Løten Røde Kors. Siden 1987 har Salgsbua leid lokaler i det gamle meieriet, som nå skal bygges om til leiligheter.

Dermed haster det med å flytte ut. Fram til jul skal butikken tømmes.

– Så da får jeg håpe folk kjenner sin besøkelsestid, sier Ingebjørg Johansen.

Artikkeltags