Revyen tok en sjanse ved å la Tor Karseth skrive manus til den 24. sesongen med bygdesnadder. Som skuespiller og styreleder i Nordbygdarevyen Tove Nordby Øie selv poengterer: Denne gang er det ikke tre minutter tullprat med løstenner og en snål parykk som skaper humoren. Det er teater, en folkekomedie som tar utgangspunkt i det politiske livet i bygda, nærmere bestemt debatten om kommunesammenslåing.

Høres det krevende ut?

Ja, men du verden, som det tar av.

Ingen skal være redd for at det ikke blir nok å le av i årets forestilling i Løten kino. Her er unge og freske tolkninger av ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Gunhild Marie Hjelseng), som lover bort ordførerkjedet til Marte Larsen Tønseth (Elizabeth A. Bjørkheim), siden hun selv har tenkt seg til Stortinget.

Klump i halsen

Her er Miljøpartiet De Grønne i Løten («eller Cottis-barnehagen, som vi kaller den»), og her er en rockepoetisk fylkesmann Sigbjørn Johnsen (Arne Lindstad), en gråtende Høyre-statsråd Jan Tore Sanner (Eddie Åseth) og en spissformulert TV2-reporter Asbjørn Øyhovden (Gjermund T. Nordby), som kan melde om sterke scener fra Løten.

De fleste karakterene er lett gjenkjennelige, enten fra lokal- eller riksplan. To oppdiktede damer stjeler likevel mye av showet; Aina Thorsplass og Eva Østberg gnistrer på scenen, også med sterke sangprestasjoner.

For det er gjennom musikken at de store følelsene velter fram og tidvis gir publikum frysninger på ryggen og klump i halsen.

Tor Karseth har skrevet nye tekster til kjente låter, slik at «In the Ghetto» blir til «Nedpå Bruket» og «Fields of Gold» blir «Ei myr av gull». Når Billy Joels «Honesty» blir til gamleordfører Martin Skramstads «Ånestad» er det både komikk og en dypt alvorlig kjærlighetserklæring til bygda.

Fullt hus

Alle får sitt i en forestilling som favner bredere enn Løten, og som Heljar Berge har instruert og finpusset, sammen med et stort team av erfarne og entusiastiske medarbeidere.

Premieren fredag var utsolgt på forhånd, men det blir nye muligheter søndag og i uka som kommer.