To dagers filming ga to sekunder på skjermen for Løiten-hjort

KJENDIS: Løiten Hjorteoppdrett fikk en minirolle i første episode av NRKs nye spenningsserie «Valkyrien».

KJENDIS: Løiten Hjorteoppdrett fikk en minirolle i første episode av NRKs nye spenningsserie «Valkyrien». Foto:

Så du et glimt av hjort i første episode av NRKs nye spenningsserie «Valkyrien»? Opptaket var gjort i Løten og tok to dager.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Blunket du, så gikk du kanskje glipp av det hele. Men i to-tre sekunder ble det vist scener som skulle forestille hjortejakt på TV-skjermen.

– Ikke rart at serien kostet 65 millioner kroner å lage, sier hjortefarmer Jan Steinar Marken, etter å ha sett premieren søndag kveld.

I to dager foregikk opptakene på Brendholen i Nordbygda, der Løiten Hjorteoppdrett driver sin virksomhet. Et filmcrew på fire personer skaffet seg opptak av både levende og døde dyr.

– Jeg avlivet et dyr som de tok med seg, sier Marken og innrømmer at det var moro å se igjen Løiten-hjorten på TV, selv om det var «fort hjort».

– Jeg hadde kanskje trodd at de kom til å vise litt mer, men det er vel slik de gjør det.

Sven Nordin spiller hovedrollen i thrilleren som skal vises i åtte episoder utover vinteren, og som ifølge Aftenpostens anmelder viser potensial til å bli beste serie i 2017. Handlingen er lagt til en nedlagt stasjon under jorda på Valkyrie plass på Majorstua. Det er et område hvor Løiten Hjorteoppdrett er godt kjent.

– Valkyrie plass er fast sted for Bondens marked i Oslo, så der er vi ofte, sier Jan Steinar Marken.

LES OGSÅ: Bygger slakteri i kortreist tømmer

Artikkeltags